BRAVO! PODRŽIMO IH: Mađarska jedim pismom ušutkala Europsko vijeće i zaštitila svoje građane od EU tiranije!

Autor: Z. K.

Mađarska u Vijeću EU blokirala usvajanje dva dokumenta jer je za njih brak zajednica muškarca i žene!

Ministar za ljudske resurse u mađarskoj vladi Zoltan Balog uputio je pismo u kojem objašnjava zašto je Mađarska blokirala usvajanje dva dokumenta koja su donešena na EPSCO Vijeću. Pismo donosi portal narod.hr pokazatelj je da Mađarska nema straha pred EU tiranijom kada su u pitanju nacionalni interesi njihove zemlje, kao i vrijednosti njihova društva. Oni se znaju izboriti za sebe i reći  – DOSTA – kada ih ih se pritišće da u u ime slobode mijenjaju identitet društva. Ovoga puta Mađarska je blokirala dva dokumenta koja su sastavljena u EU vijeću a koja su Mađarsku trebala prisiliti na gay brak i još mnoštvo toga ‘tolerantnog’. Pismo na koje bi se trebali ugledati i drugi državnici Europe ukoliko svoj narod žele očuvati od pošasti genderizma, prenosimo u cijelosti:

Drage dame i gospodo,

ovom prilikom skrećem vam pozornost na okolnosti oko odluke koju su donijeli EU ministri za socijalna pitanja na EPSCO Vijeću koje se održalo 7. ožujka u Bruxellesu.

U okviru razgovora o jednakosti, nizozemsko predsjedavanje Vijećem EU podnijelo je dva nacrta zaključka Vijeću ciljajući da se usvoje u paketu. Jedan je bio odgovor na angažman Komisije za ravnopravnost spolova, a druga je bila odgovor na popis aktivnosti Komisije za unaprijeđivanje LGBT jednakosti. Tijekom procesa pregovora Mađarska je tražila odvajanje dvaju zaključaka, ali je predsjedništvo u konačnici odlučilo ostaviti ih zajedno. Zbog toga je Mađarska morala blokirati usvajanje oba dokumenta.

S poštovanjem prema zaključcima Vijeća o ravnopravnosti spolova Mađarska cijeni nastojanja nizozemskog predsjedavanja. Jačanje uloge obitelji je top priritet za moju zemlju i stoga zaista cijenimo u odobrenje predsjedništva prema našem stavku o važnosti obitelji. Naše istinsko vjerovanje je da se jednakost između muškarca i žene ne može postći bez potpore obiteljima.

U skladu s ovim naporima, Mađarska podupire usvajanje zaključka vijeća koji propisuje daljnje zadatke za Komisiju i države članice, a koji podržava žene.

Nažalost, ovaj je dokument spojen s drugim, koji se odnosi na jednakost LGBT osoba kojem je cilj provođenje akcija koje je razradila Europska komisija. Sadržaj ovoga dokumenta povećao je zabrinutost, jer tekst nije bio u skladu s prethodno usvojenim dokumentima o ravnopravnosti LGBT osoba. Ne uzima u obzir nacionalni identitet država članica, ustavne tradicije i kompetencije u području obiteljskog prava.




Vrijednosti i norme propisane temeljnim zakonom su jako važne za mađarsku vladu i ne možemo i nećemo podržati odluke koje ne zastupaju ove vrijednosti. U skladu s međunarodnim obavezama i odredbama mađarskog prava koje su na snazi kako bi se osigurala zaštita LGBT osoba, naš temeljni zakon definira osnovne pincipe, uključujući da je brak zajednica između muškarca i žene, te da druge forme zajedničkog života ne mogu biti smatrane diskriminatornim.

Obiteljska politika spada pod nacionalnu nadležnost i svaki direktni ili indirektni pritisak koji cilja na promjenu naših vrijednosti, ne može biti prihvaćen.

S poštovanjem,




Zoltan Balog

Autor:Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.