fbpx

BOG JE MISLIO NA SVE: Po izgledu biljke čovjek može znati za koji dio oboljelog tijela ju treba koristiti!

Autor: Z. K.

Čudo Božjeg stvaranja

Mnogi od nas znaju da je Bog prvo odvojio slanu od slatke vode, stvorio kopno, posadio biljke, stvorio životinje i ribe. Sve to prije, nego je stvorio ljude. Prvo je “pripremio teren”, a onda stvorio nas.
On je mislio na ljude i na njihovo zdravlje, podario im je biljke, ali i poručio što čovjek i kako mora jesti. Već na prvim stranicama Biblije spominje se biljni svijet kao dio Božjeg stvaranja: “I reče Bog: Neka proklija zemlja zelenilom – travom sjemenitom, stablima plodonosnim, koji će, svaki prema svojoj vrsti, donositi plod koji u sebi nosi sjeme. I bi tako!”. Bog je mislio i na oblik biljke i na oblik čovjeka, ma na sve, što nam može pomoći da živimo u skladu s Bogom i prirodom. Donosimo vam biljke stvorene od Boga a koje svojim oblikom upućuju kako i za što ih primjenjivati.
Sve ovo nabrojano najbolje je i najučinkovitije kad se jede sirovo.

Mrkva u presjeku sliči ljudskom oku. Zjenica, šarenica i zrakaste crte podsjećaju na oko. Da i znanost je dokazala da mrkve itekako povećavaju protok krvi i funkciju očiju.

Rajčica ima četiri komore i crvena je. Srce također. Istraživanja pokazuju da su rajčice krcate kalijem i željezom i dobra su hrana za srce i krv.

Orahova jezgra sliči na mozak, ima lijevu i desnu hemisferu, čak i nabori sliče moždanim vijugama. Danas se zna da orah stvara neuronske prenositelje moždanih funkcija.

Grah zapravo liječi i pomaže funkciju bubrega, a izgleda upravo kao bubreg!
Celer, rabarbara isl. sliče kostima, i utječu na jakost kostiju. Kosti sadrže 23% natrija baš kao i ova hrana. Ako ne uzimate preko hrane dovoljno natrija , vaš će ga organizam uzeti iz kostiju, koje tada slabe. Ova hrana nadoknađuje potrebe vašeg skeleta.

Avokado, patlidžan i kruške utječu na zdravlje i funkciju maternice – a upravo na nju sliče! Ako žena pojede jedan avokado tjedno, hormoni će joj biti uravnoteženi i spriječava se rak maternice i jajnika. A najzanimljivije je to što je potrebno točno 9 mjeseci da avokado od cvijeta postane zreli plod!

Batat sliči gušteraći i uravnotežuje šećer u krvi.
Naranče, grejpfrut i ostali agrumi sliče ženskim dojkama i pomažu kretanju limfe kroz dojke, te spriječavaju rak.

Iz ovoga se najbolje vidi koliko je Bog bio kreativan kada je stvarao naš svijet. Sve je povezao i ništa nije bez razloga stvoreno. Sve na planetu, stvoreno je za čovjeka i za zdravlje čovjekova tijela ali i duše, potrebno je obratiti pozornost na ono što nam je dano i od Boga darovano.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.