fbpx
foto: flickr

BORBA JE POČELA, LJUDI OSVIJESTITE SE! Proročki krik opata kojeg bi svi trebali poslušati

Autor: Vjera

Neovisno o tome vjerujete li, vi ste već vojnici i sudjelujete u borbi

O borbi koja se odvija oko nas, na nebesima pa i u podzemlju govore mnogi svetci i mistici, a ovaj svijet, ovo čovječanstvo ne sluša upozorenja, ne sluša proroke i tako srlja u totalnu propast. Kršćanstvo je danas toliko iznutra napadnuto da velika većina krštenika uopće ne poznaje Božju riječ, a svojim svjedočanstvom često sablažnjavaju Gospodina. Tako danas nije čudno ako je netko kršćanin i zagovornik pobačaja i drugih grijeha poput predbračnog života. Nije ni čudno da krštenici psuju Boga, Gospu i svete.

Nije ni čudno da krštenici grijesima crkve opravdavaju svoje grijehe, nemar, lijenost. Ne nismo svjesni svoje uloge i odgovornosti, ne uopće nismo svjesni istine, a to je da se borba vodi neovisno o našoj svjesnosti i žrtve će pasti i već padaju u milijunima. Došli smo u vrijeme da kršćani ne znaju što je dobro a što zlo. Mnogi se čak i bore protiv istina vjere, protiv Duha Božjeg tvrdoglavo ustrajući u zlu. Zato poznati francuski  monah Dom Prosper Guéranger koji je živio u 19. stoljeću proročki vrišti kad kaže: Osvijestite se ljudi, rat je u tijeku!

“Bijede ovog sadašnjeg života su ispit na koji Bog stavlja svoje vojnike; On ih prosuđuje i razvrstava ih prema stupnju hrabrosti koji su pokazali. Dakle, svi mi imamo svoj dio patnje. Rat je počeo, borba je počela. Bog gleda, gleda kako se svatko od nas ponaša.


Nije daleko dan kada će sudac izreći kaznu o zaslugama svakog borca i svakom dodijeliti nagradu koju je dobio.

Borite se sada; za mir i počinak i krunu, dakle. Sretni su oni koji su tijekom ovih dana kušnje prepoznali moćnu Božju ruku u svim kušnjama koje su imali, i ponizili se pod njezinim pritiskom, s ljubavlju i s povjerenjem! Protiv takvih kršćana, koji su bili jaki u vjeri, ričući lav nije uspio pobjediti…>>>više na vjera.hr

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.