BOG JE MISLIO NA SVE: Za ovu biljku kažu da liječi baš sve bolesti!

Autor: Z. K.

O gotovo "čarobnom" djelovanju ulja od sjemenki crnog kima, može se pronaći velik broj svjedočanstava ljudi, koji su sa svakodnevnim korištenjem ovog ulja ozdravili svoje tijelo od svih bolesti i napasti

Zapitate li se ikada kako jedna mala ptičica može imati sve što joj je potrebno a da nikada ne gladuje, uvijek leti, puna je energije, cvrkuće, živi i veseli se? Zato što je Bog mislio na njen život i baš kao i na život svakog drugog bića, pa tako, i Bogu najdražeg, čovjeka. On je stvarajući ovaj prekrasan svijet svima podario sve, za dug i zdrav život, život u skladu s Božjom voljom, ali i prirodom koja je hrana kao što je i lijek za sve. Samo u Bibliji spominje se na stotine ljekovitog bilja, tisućama godina unaprijed osmišljenog za čovjeka. Među tim biljem nalazi se i Crni kim, odnosno njegove sjemenke čija ljekovitost seže u daleku prošlost našeg stvaranja. Bog je sve unaprijed predodredio, predvidio, kreirao, zamislio i konstruirao. Na nama je samo da tražimo, promatramo isprobavamo, ali i što je najvažnije, na nama je da vjerujemo, da nam je Bog dao apsolutno sve za život, onakav kakav on treba biti, bez bolesti i slabosti u Božjoj blizini.

Druga imena za tu korisnu i ljekovitu biljku su: divlji kim, kimelj, kumen, kumin, a o njenoj ljekovitosti znalo se još od davnih vremena. Sjeme kima pronađeno je u grobnicama egipatskih faraona. Egipćani ga nazivaju tapnen, stari Rimljani cuminum, a stari Grci kyminon. Kim se spominje i u Bibliji, kao ljekoviti začin. Crni kim u današnje vrijeme biva ponovo otkriven od strane moderne znanosti, pa se samo u posljednjih 40-ak godina objavljuje oko 400 studija na temu crnog kima i njegovih aktivnih supstanci.

Ove znanstvene studije nanovo dokazuju njegovu djelotvornost u širokom sprektru bolesti; astma, alergije, kronični umor, autoimuna oboljenja poput reumatoidnog artritisa i psorijaze, povišene masnoće u krvi, šećerne bolesti (dijabetes), hemoroida, proširene vene, visok krvni tlak, bakterijske, gljivične i parazitske infekcije, glavobolje, ekcemi, kožne gljivice, lišajevi, neurodermitis, akne, bronhitis, kašalj, upale pluća, sinusa, oslabljen imunitet, bolovi u zglobovima i mišićima, gastritis, bolovi u trbuhu prouzrokovani „nervoznim crijevima”, crijevne gljivice (kandida), nadutost, dijareja, oboljenja jetre, bubrežni kamenci, nesanica, depresija, slaba cirkulacija, PMS, tumori… Izraženo je i povoljno djelovanje ulja crnog kima na kožu (hrani i njeguje kožu te pomaže pri regeneraraciji ostećenih stanica), nokte čini sjajnijim i jačim, jača korjen kose i djelotvoran je protiv peruti.

Kako djeluje crni kim?

Odgovor leži u idealnom kemijskom sastavu njegovih sjemenki, koje sadrže preko 100 biološko-aktivnih supstanci koje se međusobno nadopunjuju i potpomažu u ljekovitom djelovanju što dovodi do jedne vrste funkcionalnog sinergizma (pojačanog djelovanja). U ove aktivne supstance spadaju između ostalih omega-3 nezasićene masne kiseline, vitamini B1, B2 i B6, vitamin C, vitamin E, gorka supstanca nigellin, timokinon, saponin melantanin, beta – sitosterin i mnoge druge.

Mnogi, pogotovo naši stari reći će: “Ulje crnog kima liječi sve osim smrti”

Ulje crnog kima pomaže organizmu pri vraćanju ravnoteže u imunološki sustav kao i besprijekornom radu metabolizma. Iz tog razloga je preporučeno redovno i svakodnevno korištenje ulja crnog kima, ne samo u akutnim i kroničnim stanjima, nego i kao svakodnevna preventiva, za spriječavanje mnogih bolesti.
Imunitet

Dosadašnja ispitivanja ulja crnog kima pokazala su da se njegovo djelovanje ne ograničava na pojedine organe, već da ono obuhvaća cjelokupni organizam preko imunološkog sustava. Ulje crnog kima je imunomodulator, ono regulira funkcije cijelog tijela; jedan od načina na koji to čini je taj da stimulira rast limfocita T i B. Oslabljeni imunitet možemo prepoznati po sljedećim simptomima: česte infekcije i upale, slabost, iscrpljenost i umor, gubitak težine, česte glavobolje. Kod navedenih simptoma, ulje crnog kima uzimajte 2 puta na dan, jušne žlice 15-30 minuta, prije jela. Za prevenciju, tj. kao pripremu organizma za potencijalno iscrpljujuće razdoblje (na primjer prije sezone gripe), dovoljno je uzimati 1 jušnu žlicu (ili 2 čajne žlice – ujutro i navečer) najbolje prije jela, 15-30 minuta. Ulje se treba uzimati najmanje tijekom dva mjeseca kako bi se dostiglo potpuno djelovanje na organizam.

Tumori
Veliki dio istraživanja u svijetu posvećen je djelovanju ulja crnog kima na tumorske stanice. Pokazalo se da crni kim može izvrsno poslužiti u terapiji teških bolesti jer zahvaljujući njegovom djelovanju tijelo jača vlastitu sposobnost samoobrane. Prvo značajnije ispitivanje djelovanja ulja crnog kima na prevenciju od tumora izveli su znanstvenici u Južnoj Karolini. Donesen je zaključak da će zdrav imuološki sustav koji stvara crni kim prepoznati i uništiti kancerogene stanice prije nego što tumor ugrozi čovjeka. Znanstvenici na „Kimmel Cancer Center” u Philadelphiji ustanovili su i da timokinon, jedan od sastojaka crnog kima, zaustavlja rast tumorskih stanica kod karcinoma gušterače, te ih uništava pojačavajući proces apoptoze (programirane smrti stanica). U tom smislu, timokinon kao kemopreventivno i kemoprotektivno sredstvo može pomoći pacijentima koji su podvrgnuti kemoterapiji. Ulje crnog kima također znatno smanjuje štetni učinak zračenja kod radiološke terapije. Tijekom zračenja dolazi do oslobađanja kisikovih slobodnih radikala koji oštećuju stanice, te posljedice mogu biti: oštećenje kože, edemi, ožiljci, fibroze itd. Studije su pokazale da će uzimanje ulja crnog kima pomoći u prevenciji tih posljedica. Uzima li se 2 – 3 puta na dan po jušna žlica ulja crnog kima najbolje 15-30 minuta pre jela, olakšati će se i umanjiti neželjeni učinci kemoterapije, a tijelo će biti potaknuto da jača vlastitu sposobnost samoobrane. Važno je znati da do potpunog djelovanja ulja crnog kima dolazi tek nakon 4-12 tjedana redovnog konzumiranja.

O gotovo ‘čarobnom’ djelovanju ulja od sjemenki crnog kima, može se pronaći velik broj svjedočanstava ljudi, koji su sa svakodnevnim korištenjem ovog ulja, ozdravili svoje tijelo od svih bolesti i napasti. Crni  kim je izrazito ljekovito sredstvo, koje bi svaki Božji čovjek morao posjedovati u svojoj kućnoj, odnosno Božjoj ljekarni.

Želiš još ovakvih tekstova? Pridruži nam se na FB!

Autor:Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.