BISKUP POZVAO KATOLIKE SVIJETA U KRIŽARSKI RAT: Ovo je zastrašujuće zlostavljanje, ne smijemo samo gledati!

Autor: Vjera

Hitan poziv svim katolicima svijeta

Biskup Athanasie Schneider poziva katoličko svećenstvo i laike širom svijeta da se ujedine u križarski pohod za grijehe protiv Isusa u Svetoj euharistiji.

Poziv dolazi zbog brojnih slučajeva oskvrnuća i svetogrđa protiv Presvetog Sakramenta, koji su naglo porasli zbog reakcija na koronavirus što biskup naziva neviđenim zlostavljanjem euharistijskog Gospodina.

U izjavi, biskup Schneider, pomoćni biskup u Astani, kaže da takva zloupotreba uključuje i raširenu praksu prisilnog primanja Euharistije na ruku, primanje pričesti bez ispovijedi i prizivanje protestanata i preljubnika u pričest.

Napominje da se u trenutnoj pandemijskoj krizi strašna zlostavljanja strahovito povećavaju.

‘Mnoge biskupije diljem svijeta nalažu primanje Euharistije na ruke te često na ponižavajuć način uskraćuju vjernicima mogućnosti primanja Gospodina klečeći i na jezik i tako pokazuju zastrašujuć klerikalizam, govori biskup i upozorava dalje na svećenike koji nose jednokratne rukavice za distribuciju Svete Pričesti.

Kaže kako svećenici koji rukavicama primaju Isusa prema njemu se odnose kao prema smeću.

‘Divno euharistijsko Tijelo Kristovo dijeli kler i vjernici ga primaju kućanskim rukavicama za jednokratnu upotrebu. Tretiranje Presvetog Sakramenta rukavicama pogodnim za obradu smeća neizrecivo je euharistijsko zlostavljanje.’
Oslanjajući se na mudrost velikih euharistijskih svetaca Crkve, kao i na spise pape Ivana Pavla II. o svetoj Euharistiji, biskup Schneider objašnjava da je Isusu Presveto Srce ranjeno zlostavljanjem i bijesom protiv Božanskog veličanstva, kojem sada svjedočimo.

‘Isus Krist na misteriozan način nastavlja svoje muke u Getsemanu kroz vijeke u otajstvu njegove Crkve, a i u euharistijskom otajstvu’, piše.

Biskup Schneider stoga poziva katolike da oponašaju primjer djece iz Fatime i da daju utjehu Skrivenom Isusu, Euharistijskom Gospodinu.
‘Nijedan istinski katolički biskup, svećenik ili vjernik laik ne može i ne smije ostati ravnodušan i jednostavno stajati i gledati.

Zato pokrećem križarski pohod širom svijeta za utjehu Euharistijskom Gospodinu’, piše biskup i moli sve katolike svijeta da obećaju da će jednom mjesečno barem jedan sat provesti u euharistijskom klanjanju na tu nakanu. Također, rekao je da je pastoralno hitno i duhovno plodno za Crkvu uspostaviti jedan dan u godini kada ćemo se svi pokajati za zločine učinjene protiv Presvete Euharistije.

Učinimo to za Gospodina!

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.