fbpx
Foto/public domain Wikimedia Commons

Biskup otkrio skrivenu poruku u drevnim molitvama koje se mole uoči došašća: Zapanjujuća poruka čekala je tisućama godina

Autor: Vjera

Molitve sastavljene u prvim stoljećima skrivaju predivnu poruku Boga

Teksaški biskup u miru ističe adventsku poruku skrivenu u antifonama — molitvama koje se recitiraju ili pjevaju u drevnoj tradiciji uoči Božića.

“Sastavljene u šestom ili sedmom stoljeću, sedam antifona izvučeno je iz Knjige proroka Izaije, a prva slova svake antifone tvore latinsku riječ SARCORE, koja se čita unatrag, ERO CRAS, što znači ‘Sutra dolazim,“ napisao je Biskup Michael D. Pfeifer, OMI, biskup u miru San Angela, u prosinačkoj izjavi.

Pfeifer, koji je služio kao biskup San Angela od 1985. do 2013., naveo je antifone koje se izgovaraju od 17. do 23. prosinca za vrijeme Večernje (večernje molitve časoslova) i misa.


Pogledajte, prva slova sriču poruku u akrostihu sljedeće: >>>>više na vjera.hr

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.