foto: snimka zaslona/youtube

Biskup konačno ukorio svećenstvo zbog snimke na kojoj žena služi svetu misu u Švicarskoj

Autor: Z. K.

Viralni video koji prikazuje dva svećenika kako slave misu sa švicarskom laikinjom za oltarom rezultirao je formalnim ukorom župnika od strane biskupa Josepha Bonnemaina iz Chura u Švicarskoj, ali neće biti kanonskog postupka.

Konačno neka reakcija

“Pažljivo istraživanje predmeta pokazalo je da nije bilo ozbiljnih liturgijskih prekršaja u ovoj službi, čija bi procjena bila rezervirana za vatikanski dikasterij za nauk vjere”, stoji u zajedničkoj izjavi od 8. rujna među čijim je potpisnicima bio i Bonnemain . “Stoga prema kanonskom pravu nije potreban nikakav kazneni postupak.”

“Međutim, u ovoj su službi zanemareni važni liturgijski propisi koji obvezuju cijelu Crkvu”, dodaje se u priopćenju. “Biskup stoga ne može izbjeći izdavanje službene opomene župnici koji su u to uključeni.”


Zajednička izjava stigla je od biskupije Chur, katoličke župe svetog Martina, župniku i svećenstvu uključenom u spor te Monike Schmid.

Bože, smiluj se! Nadbiskup podijelio svetu Pričest muslimanskom šeiku: ‘Stao je u red…’

Kontroverzna euharistija na kojoj žena sa svećenicima služi

Misom u kolovozu 2022. u biskupiji Chur obilježeno je umirovljenje  Monike Schmid, dugogodišnje de facto upraviteljice župe. Video sa svete mise prikazuje Schmid kako se pojavljuje kako bi koncelebrirala euharistiju sa svećenicima.

Schmid je stajala na oltaru u običnoj odjeći s dva svećenika pokraj nje. Ispružila je ruke i njima izgovarala riječi Posvete i opširno prerađenu verziju Euharistijske molitve.
Nadnaravna je snaga imena Marija: Isus  je rekao sv. Brigiti što se događa kad ga pobožno izgovaramo

Napomenimo i da svećenik do nje nosi misnicu u duginim bojama. >>>pogledajte na vjera.hr
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.