BENEDIKT XVI. OTKRIVA ISTINU: ‘Crkva je u opasnosti jer ljudi ne vjeruju da postoji pakao’!

Autor: Z. K.

Ako vjera i spasenje više nisu povezani, čak i vjera postaje bezrazložna!

U jednom od uistinu rijetkih istupa u javnost, u jučerašnjem intervjuu za Avvenire, dnevne novine Talijanske biskupske konferencije, papa emeritus Benedikt XVI. progovorio je o ‘dvostrukoj dubokoj krizi’ s kojom se Crkva suočava u svjetlu Drugog vatikanskog koncila, izvještava quovadiscroatia.

‘Dopustimo da nas Krist oblikuje’ naziv je intervjua u kojem je Benedikt XVI. otvoreno progovorio o opasnostima koje su zahvatile Katoličku crkvu, odnosno o onome o čemu priča cijeli svijet. Jasno je rekao da je vjera znatno izmijenjena te da smo izgubili  nezaobilazno katoličko uvjerenje o mogućnosti gubitka vječnog spasenja, što je rezultiralo opasnom krizom. ‘Misionari u 16. stoljeću bili su uvjereni da je nekrštena osoba izgubljena zauvijek. Nakon Drugoga vatikanskog Sabora, ovo uvjerenje je definitivno napušteno. Rezultat je bila dvostruka duboka kriza. Bez te usmjerenosti na spasenje, vjera gubi svoje temelje, ‘rekao je Benedikt XVI. aludirajući na činjenicu da sve više katolika uopće ne  prihvaća da postoji zlo i pakao kao i temeljnu istinu da se ne mogu svi spasiti, ne oni koji uopće ne priznaju Isusa Krista kao svog Boga. Ovakva promjena dogme, za Benedikta je pogubna za Katoličku crkvu. Ona je dovela do gubitka misionarskog žara u Crkvi, jer kako kaže: ‘Zašto bi pokušavali uvjeriti ljude da prihvate kršćansku vjeru ako se mogu spasiti i bez nje?’. Drugim riječima Katolička crkva gubi smisao postojanja ako se spašavaju svi, odnosno oni koji ne prihvaćaju Isusa. Čemu naviještanje Radosne vijesti, ako nije važno kojem bogu služiš?  Benedikt dodaje : ‘Ako vjera i spasenje više nisu povezani, čak i vjera postaje bezrazložna,’ čime jasno upozorava da je Crkva u krizi jer gubi osnovne temelje vjere.  


Prošlo je  3 godine kako je grom zastrašujućom silinom udario u kupolu svetog Petra u samom Vatikanu. Bio je to dan kada je nakon 600 godina papinstva, papa Benedikt XVI. dao ostavku. Dogodila se tog dana silovita prekretnica kojoj je svjedočio cijeli svijet. Sada Benedikt upozorava na zastrašujuće opasnosti kojima je izložena Crkva i njezini vjernici, no malo tko ‘čuje’ iako cijeli svijet o tome govori! Izgubiti vjeru u spasenje po Isusu Kristu (kao jedinom Bogu)  gubitak je smisla naše vjere, i to je univerzalna istina o kojoj bi se trebalo govoriti, jer najveća pobjeda zla dolazi u trenutku kada se čovjek uvjeri da zlo ne postoji, a upravo prema tome se kreće nauk ovoga svijeta.

Autor:Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.