fbpx
foto: pixabay

‘Arkanđeo će se pojaviti na nebu, ali on će biti sin zla’: Upozorenja tajanstvenog redovnika iz Bavarske

Autor: Vjera

Spisi koji stoljećima zapanjuju svijet

Sve do tri tisuće godina, kada će biti potop zvijezda ispisana su proročanstva tajanstvenog redovnika koji je živio u Bavarskoj, za vrijeme vladavine Alberta V. od Wittelsbacha, bavarskog vojvode, u 16. stoljeću.

Rukopis

Prije listanja proročanskih redaka koji se tiču ​​naših godina, radi njihove vjerodostojnosti potrebno je spomenuti povijest njihova objavljivanja. ‘Postojao je rukopis s proročanskim porukama, ali je izgubljen početkom 19. stoljeća, kaže Renzo Baschera’ , autor nekoliko tekstova o proročanstvima.


U knjižnici u Kölnu

Pola stoljeća kasnije neki su papiri pronađeni u Francuskoj, a bilješke u knjižnici u Kölnu. Godine 1938., voljom – tako se čini – nekih nacističkih vođa, ili čak samog Hitlera, pokušalo se ući u trag drugim proročanstvima.

Zadatak da ih pronađe u najrazličitijim arhivima povjeren je Ludwigu Birzeru , znanstveniku iz Berlina, koji je, međutim, nakon što ih je pronašao, njima manipulirao tako da odgovaraju slici kojom se Hitler namjeravao predstaviti svijetu.

Proročanstva počinju iznova iz godine u godinu

Verzija koju imamo predstavljena je raščlanjena po godinama, tako da pokrivaju golem raspon ljudske povijesti. Ali, upozorava Renzo Baschera, “bilo bi dobro razmotriti poruku u širem obliku, odnosno izvan ovih podjela po godinama”.  A to je zato što se proročke vizije gotovo nikad ne odnose na točno zemaljsko vrijeme.

Ali, zanimljivo je vidjeti što je ovaj redovnik prorekao za naše vrijeme >>>više na vjera.hr
Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.