Split, 241218. Crkva Gospe od Betlehema na Marjanu. Sluzena je prva polnocka u Hrvatskoj. Kao i svake godine na Badnjak, misa je zapocela u 16 sati, sto je stoljetna tradicija starih Splicana. Misu na Marjanu je pred brojnim vjernicima predvodio don Mihael Jelavic zupnik zupe sv. Kriza u splitskom kotaru Veli Varos. Foto: Duje Klaric / CROPIX

APEL ŽUPNIKA: Čuli smo i vidjeli zlo koje je djelovalo kroz sirotog mladića. Čovjek ima samo dva izbora…

Autor:

Župnik župe Sv. križ Veli Varoš don Mihael Jelavić pozvao je Varošane da večeras u 19 sati dođu  na svetu misu i euharistijsko kako bi zajednički molili i tako se osnažili nakon subotnjeg trostrukog ubojstva koje se dogodilo varoškim uličicama.

Podsjetimo, Filipa Zavadlava, mladića sa splitskih Skalica koji je posljednjih mjeseci živio u unajmljenom stanu u Varošu, se sumnjiči da je u poslijepodnevnim satima subote najprije na Šperunu usmrtio Marina Bobana i Juricu Torlaka, a potom je u Radmilovićevoj ubio Marina Ožića Paića.

Strašnim scenama svjedočili su i brojni stanovnici Varoša, koji su još uvijek pod dojmom velike tragedije.

”Dragi župljani, dragi Varošani. Još nam u ušima odzvanjaju jučerašnji jezivi rafali iz automatske puške.

Čuli smo zlo. I vidjeli ga.

Zlo koje je djelovalo jučer kroz sirotog mladića.

Koliko zlo može biti jako očito smo vidjeli i čuli – toliko jako da pomrači totalno ljudski um.

Dva izbora ima čovjek na ovom svijetu, samo dva. Bog ili vrag, ljubav ili mržnja, opraštanje ili uništenje, milosrđe ili razorenje. Kako to god nazvali – ali temeljno je – ILI BOG ILI VRAG.

Sotona caruje kroz upropaštene obitelji, obitelji bez smisla i cilja. Sotona kraljuje ondje gdje se ne moli u obitelji, gdje se psuje i krade, gdje se mrzi i osvećuje, tu se i ubija.

Dragi Varošani, drage obitelji! Nema nam drugog spasa i puta osim BOGA! A Boga nema bez molitve i sakramenata. Bez euharistije. Bez KLANJANJA!!!! Bez KOLJENA!!!

Zato Varošani moji, ako ikad onda sad ujedinimo se u čvrstoj molitvi. Posebice vi dragi mladi koji ste na vjetrometini izazova i putova.

Odaberite danas ISUSA KRISTA ZA SVOG KRALJA!

Svakog četvrtka napokon odlučite doći na EUHARISTIJSKO KLANJANJE u 19:00 sati u NAŠU CRKVU, i molimo skupa.

Uvijek sam vas pozivao i nastavit ću!

Neka umijesto 20 klanjatelja bude u crkvi 100 klanjatelja.

Klanjanjem i molitvom razbit ce GOSPODIN ZLO KOJE NAS OKRUŽUJE!

Shvatite moj apel URGENTNO!

Vidimo se u četvrtak u 19:00 na sv. Misi i klanjanju iza mise. Molit ćemo i za duše pokojnika, da im se smiluje Gospod.

Vaš varoški župnik”

Shvativši ozbiljnost situacije u subotu kada se u Varoši dogodio zločin, mladi župnik je putem društvene mreže zamolio stanovnike Varoša da ne izlaze iz svojih kuća, te je otkazao večernju misu.

Proteklih dana u crkvi se molila krunica za pokojne sumještane.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.