foto: wikimedia

ANDRIJA BOBOLA: Mučen i ubijen ukazao se nakon 40 godina i rekao gdje leži njegovo neraspadnuto tijelo! Čuda su odjeknula cijelim svijetom

Autor: Vjera

Kad je već je prošlo 40 godina od mučeništva Andrije Bobole i kad je skoro pao u zaborav svetac se ukazao rektoru isusovačkog učilišta u Pinsku.

Dogodilo se to 16.4.1702., kad se svećenik Martin Godebski molio za dobrobit škole. Ukazao mu se njemu nepoznat isusovac koji se predstavio kao Andrija Bobola i rekao mu je da će samostan biti pod zaštitom, ako se njegovo tijelo pronađe i bude okruženo doličnim poštovanjem. Da bi se zahtjev lakše mogao ispuniti redovnik je dva puta objasnio gdje se nalazi mjesto njegova počinka.

Nakon tri sata rada iskopan je lijes sa natpisom: “Otac Andrija Bobola iz Družbe Isusove kojeg su ubili kozaci”.

Kakvo iznenađenje je uslijedilo kad je nakon otvaranja lijesa primjećeno da leš nije raspadnut, tj. da je sačuvao svježinu i tragove mučenja. Treba imati na umu da su mučenja kojima je podvrgut Andrija Bobola bila osobito okrutna. >>>više na vjera.hr

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.