Profimedia

Američki biskupi šokirani! Katolik Biden prvo krenuo na ljudski život

Autor: Vjera

Katolik, a zaprvo obmana katolika

Iako je to najavljivao i u kampanji, te iako svojim djelima nikada nije ni pokazivao privrženost istini katoličke vjere, novog američkog predsjednika s lakoćom su uzdizali kao američkog predsjednika katolika te ga pozdravljali čak i u vrhu Katoličke Crkve kao takvog. Naravno, Biden se nije libio odmah pokazati svoje lažno katoličanstvo te je među prvim odlukama udario upravo na – ljudski život. To je šokiralo američke biskupe koji osudili u četvrtak ukidanje pro-life politike bivšeg predsjednika, a koju odmah ukinuo predsjednik Joe Biden.

Naime, katolički’ predsjednik Biden objavio je u četvrtak popodne predsjednički memorandum kojim je ukinuo politiku Mexico Cityja. Njegov čin omogućuje SAD-u ponovno financiranje međunarodne grupe za abortus putem financiranja planiranja obitelji i globalne zdravstvene pomoći.

Američka biskupska konferencija (USCCB) upozorila je da će, prema Bidenovom nalogu, SAD pridonijeti abortusu i zagovaranju abortusa u svijetu i zemljama u razvoju.

“Teško je što jedan od prvih službenih akata predsjednika Bidena aktivno promiče uništenje ljudskih života u zemljama u razvoju”, izjavili su u četvrtak nadbiskup Joseph Naumann iz Kansas Cityja u državi Kansas i biskup David Malloy iz Rockforda u državi Illinois. Nadbiskup Naumann predsjednik je Pro-Life odbora američkih biskupa, a biskup Malloy predsjedavajući biskupskog Međunarodnog odbora za pravdu i mir.

“Ovaj je Izvršni poredak prkosi razumu, krši ljudsko dostojanstvo i nespojiv je s katoličkim naukom”, napomenuli su biskupi.

Ali kao da Bidena za to briga. Njegovo lažno katoličanstvo samo mu je poslužilo poput obmane kako bi osvojio glasove katolika dok zapravo nije skrivao svoje namjere.

Biden je u četvrtak ukinuo zabrane financiranja i promicanja abortusa u sklopu reproduktivnog zdravlja žena i ‘planiranja obitelji’ te naložio nekoliko saveznih agencija, kao i američkoj Agenciji za međunarodni razvoj (USAID), da počnu kontaktirati globalne zdravstvene partnere i upućuju ih da se prethodne zabrane pri zagovaranju pobačaja više ne primjenjuju.
Kao odgovor, nadbiskup Naumann i biskup Malloy zatražili su od Bidena da prestane financirati proaborcijske skupine i surađuje s Crkvom na “cjelovitom ljudskom razvoju”.

Podsjetimo u cijelom svijetu godišnje se pobije oko 40 – 50 milijuna ljudskih života a SAD u tome itekako sudjeluje.

Pri inauguraciji američkog predsjednika Joe Bidena katolicima u Americi nadbiskup Hosser, vatikanski izaslanih u Međugorju posao je važnu poruku znajući što će Biden učiniti te im rekao sljedeće:
‘Ako Sjedinjene Države obećaju i nastave planirati svoj život prema razvoju i zaštiti ljudskog života u svim fazama postojanja, bit će spašene. Ako vas politika međutim bude gurala prema poricanju ljudskog života,to će vas gurnuti još dublje u tamu koja vas plaši.’

Podsjetimo i da je velečasni Robert E. Morey u Katoličkoj crkvi svetog Antuna u gradiću Firenci, Južnoj Karolini, odbio udijeliti Svetu pričest bivšem potredsjedniku SAD-a Joe Bidenu zbog otvorene i javne podrške abortusu, što je izazvalo reakcije diljem svijeta.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.