foto: Ali Ehsani/facebook

Afganistanski izbjeglica plutajući morem na olupini tik do smrti vidio Isusa: ‘Ja ću te zaštiti’, rekao mu je

Autor: Vjera

Na milost i nemilost valova u Sredozemnom moru, Afganistanac Ali Ehsani razgovarao je s Gospodinom koji mu je rekao: “Ja ću te zaštititi”.

San, dijalog s Isusom tijekom strašnog prelaska Egejskog mora na trošnom brodu: tako se rodilo obraćenje Alija Ehsanija, afganistanskog izbjeglice podrijetlom iz Kabula. Danas živi u Rimu, pravni je stručnjak i kršten je, što je sakrament previše riskantan da bi se dodijelio u zemlji njegova podrijetla sa sunitskom većinom.


Sudbine Alija i Muhameda

Priču je ispričao tjednik Believere, a dogodila se u ratom uništenom Afganistanu protiv talibana i NATO-a. “Kad je imao 8 godina, vraćajući se iz škole, na mjestu svoje kuće u Kabulu pronašao je samo razrušenu hrpu. Tamo je bio njegov brat Mohammed, nekoliko godina stariji, koji mu je objasnio da su im roditelji umrli, i zajedno su, nekoliko dana kasnije, krenuli na put u zemlju gdje je Ali’ mogao studirati i gdje je Mohammed mogao raditi, oženiti se i imati djecu”. Krenuli su na put. >>>više na vjera.hr

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.