Foto: Screenshot/YouTube

ZVIŽDAČICA SJEDILA SATIMA U USKOK-u: Opsežno ispitivanje o kaznenoj prijavi na 37 stranica. Kada je prozvala ministre i upozorila na malverzacije, dobila je otkaz

Autor: L.B.

Zviždačica Maja Đerek koja je, nakon slučaja Frka Petešić ispričala za 24 sata detalje nepravilnosti i nezakonitosti u tvrtki Državne nekretnine, ispitana je u petak u USKOK-u.

Naime, Đerek je pozvana na temelju opsežne kaznene prijave od 37 stranica koju je podnijela prije mjesec dana, a u kojoj je opisala detalje oko zlouporabe položaja i ovlasti i pogodavanja na štetu tvrtke protiv direktorice Renate Sabo i drugih osoba.

Samo je kratko potvrdila da je ispitana te da je ispitivanje trajalo satima. Dodala je kako ne smije odavati druge detalje.

Prozvala ministre, upozorila na niz malverzacija

Inače, Maja Đerek je 40-godišnja pravnica koja je bila od 2018. godine direktorica zadužena za poslovne prostore u državnoj tvrtki Državne nekretnine koja upravlja sa 6300 državnih poslovnih prostora i stanova.

Međutim, Đerek je dobila otkaz u jesen 2020. godine jer je, kako tvrdi, upozorila na niz malverzacija.

Zahvaljujući njezinom istupu, javnost je obaviještena o brojnim optužbama za korupciju i pogodovanja kojima je svjedočila, a one uključuju i aktualnog ministra obrane Marija Banožića te glavnog tajnika HDZ-a Krunoslava Katičića.

Za nereagiranje je prozvala i sadašnjeg ministra graditeljstva i državne imovine Darka Horvata, a opisala je i kako se pogodovalo Jozi Brkiću, bratu utjecajnog HDZ-ovca Milijana Brkića te kako se državni stan u kojem živi predstojnik Ureda Vlade Zvonimir Frka-Petešić obnovio preko reda državnim novcem.




Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.