Screenshot

Žunića dočekali bijesni kupci POS-ovih stanova: Za nepostojeći stan kredite plaćaju već godinu dana, najavili tužbe

Autor: Dnevno

Buran sastanak kupaca POS-ovih stanova s predstavnicima APN-a održan je danas u biogradskoj gradskoj vijećnici, javlja BNM portal

Svih 30 kupaca, od kojih mnogi kredit za nepostojeći stan plaćaju već godinu dana, izrazili su nezadovoljstvo. Naime, njihovi su stanovi trebali biti useljivi u lipnju ove godine, no nakon što je vlasnik tvrtke koja je bila izvođač radova preminuo, radovi su stali, raskinut je ugovor te je budućnost tih stanova u najmanju ruku neizvjesna. Iako su u prvoj reakciji kupci od v.d. direktora APN-a Krešimira Žunića zatražili povrat svog novca i učešća, ipak su odlučili pričekati još mjesec dana.

Odredili su datum novog javnog savjetovanja, 6. 2. 2020., nakon čega ide nova javna nabava. No ne bude li sreće s novim izvođačem radova, svi kupci zatražit će povrat novca i time će priča o POS-ovim stanovima biti završena. Ogorčeni kupci tako su, unatoč predugom čekanju, odlučili APN-a dati još jednu šansu i pričekati do sredine ožujka dokad će se, barem tako tvrde iz APN-a, znati na čemu su, a ako se situacija ne riješi u njihovu korist, najavljuju zajedničku tužbu protiv države.

Gradonačelnik Ivan Knez poručio je okupljenima kako će Grad, zatreba li, pomoći s još dva milijuna kuna kako bi ovaj projekt ipak zaživio. Podsjećamo, Grad Biograd na Moru već je dao besplatno zemljište te obećao uređenje infrastrukture u iznosu od 4,5 milijuna kuna, te su voljni s dodatnih 2,5 milijuna sudjelovati u pokrivanju troškova izgradnje POS-ovih stanova, piše BNM portal.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.