Foto: Screenshot: Z1

ZORAN MILANOVIĆ GOST BUJICE!? Velimir Bujanec za Dnevno: ‘Samo pod jednim uvjetom’!

Autor: Dnevno

Aleksandar Stanković danas je objavio na društvenim mrežama kako je Milanovića pozivao tri puta u emisiju Nedjeljom u 2, međutim predsjednik je svaki put odbio poziv. Svojim izjavama, Milanović je protresao političku i društvenu scenu na oduševljenje velikog broja građana zbog čega su njegove izjave najtraženija medijska roba u Hrvatskoj. Zbog njegovog sukoba s osobama s lijevog političkog spektra, predsjednik je pridobio one koji mu nekada možda ni u snu ne bi dali glas. Isto tako, mnogi se pitaju što još sve možemo očekivati od aktualnog predsjednika koji bi nakon svega mogao ulaziti i u dublju polemiku s desnim dijelom političkog spektra. Slijedom toga, istražili smo kakve su šanse da ga u emisiji Bujica ugosti voditelj i urednik Velimir Bujanec. Za Dnevno je otkrio kako je spreman ugostiti predsjednika Zorana Milanovića, ali samo ukoliko se ispuni jedan važan uvjet.

‘Ukoliko Milanović bude moj gost, s njim sigurno neću razgovarati servilno. Pozvat ću ga u emisiju ukoliko se publika u anketi tako izjasni’

“Prije svega moram reći da svatko tko odbije Aleksandra Stankovića kod mene ima u startu plus. Imam razumijevanja za ljude koji su njega odbili s obzirom da je on dosadan, lijen i negledljiv. Što se tiče gostovanja gospodina Milanovića kod mene, moram priznati da sam dobio mnogo upita zadnjih dana bih li ga ugostio. Prije nego što bih mu uputio poziv, što je u velikom znaku pitanja, svakako bih pitao gledatelje Bujice za mišljenje. U anketi bih pitao svoje gledatelje da se izjasne žele li gledati Milanovića ili ne jer za razliku od Aleksandra Stankovića i drugih sličnih formata, ja Bujicu ne radim radi sebe i moje osobne promocije niti je radim radi bilo koje političke stranke. Ja Bujicu radim isključivo radi svoje publike i to je formula opstanka Bujice. Kada bi moja publika tražila da zovem Milanovića ja bih svakako poslušao svoju publiku. Svoju emisiju radim na slobodnom tržištu, sam biram goste bez ikakvih pritisaka. Za koga god sam radio uredništvo mi je moglo sugerirati koga da zovem, ali nikada mi nitko nije rekao da ne smijem nekoga zvati niti bih takvo što ikada prihvatio. Ali, kada su u pitanju Milanović i slični ljudi, na prvom mjestu je volja moje publike. Ukoliko bi došlo do gostovanja gospodina Milanovića u Bujici, sigurno s njim ne bih servilno razgovarao. Postavio bih mu pitanja o ploči HOS-a u Jasenovcu, o ubojstvu vukovarskog mučenika Darka Pajčića, o zlouporabi represivnog sustava u njegovo vrijeme, o progonu Vukovaraca uslijed nasilnog nametanja ćirilićnih ploča, o progonu branitelja koji su prosvjedovali u Savskoj, o nasilnom upadu interventne policije u Crkvu. Sv Marka, protivljenju referendumu o braku i opstrukcijama vezanim uz to. U svakom slučaju, bio bi to jedan epohalno zanimljiv razgovor, ali do njega može doći isključivo kada bi to htjela publika”, govori nam Velimir Bujanec i dodaje kako ne vjeruje Milanoviću, ali ga njegove najnovije izjave izrazito vesele:

“Sjetimo se kampanje za predsjedničke izbore kada su lažni takozvani desni analitičari i HDZ-ovi kvazi desni plaćenićki portali, a tu ne mislim na Dnevno nego na one koji su dobivali novac od Nine Obuljen, ti komentatori su optuživali primjerice mene da dovodim Milanovića na vlast time što podržavam Škoru, a sada ti isti analitičari koji su bljuvali vatru na mene i gospodina Miroslava Škoru su oduševljeni Zoranom Milanovićem i zbog njegove tri ili četiri posve realne izjave su zaboravili sva njegova nedjela. Meni je drago, ne mogu reći. Ja likujem nad ovim bratoubilačkim ratom koji se događa na ljevici, ali podsjećam da je i na vašem portalu, a i u Bujici o Žarku Puhovskom već sve bilo napisano. Bujica je saznanja vezana uz lažna svjedočenja Žarka Puhovskog u Haagu objavila prije deset godina. Isto tako, o njegovom svjedočenju protiv hrvatskih sveučilištaraca 71-godine kada sam još objavljivao u Slobodnom tjedniku. Dakle to nije ništa novo. Ono što je korisno u cijeloj priči je činjenica da je Milanović predsjednik, sviđalo se to nekome ili ne, i da su nama novinarima koji smo davno pisali o groznoj ulozi Žarka Puhovskog 71-godine njegove riječi velika satisfakcija. I to zato jer je netko tko je predsjednik države i pritom dolazi s lijevog političkog spektra nama dao za pravo ono što smo mi istinito i objektivno pisali svih ovih godina”, objašnjava Bujanec.

‘Milanović mi je svojim izjavama pričinio veliku satisfakciju’

“Meni je osobno velika satisfakcija da je Zoran Milanović javno priznao nekoliko stvari. Prije svega, priznao je da je Ostoja Ranković zloupotrijebio paraobavještajni sustav. Pitanje je ovdje za Milanovića zašto to nije spriječio, a znao je u mom slučaju da mi ‘pakiraju’. To mi je potvrdio Damir Kajin koji je jednom prilikom bio na razgovoru kod Milanovića gdje ga je Zoran Milanović napao upozorivši ga da ne gostuje u Bujici jer ću ja biti osuđen. Rekao mu je da ću ja završiti u zatvoru. Kajin mu je rekao da sam se ja nagodio nakon čega je Milanović iskočio iz stolice protestirajući zbog toga što mu to nitko nije rekao. Oni su mene progonili, zloupotrijebili sustav, a Milanović danas tvrdi da je to radio Ostoja Ranković i to je velika osobna satisfakcija kada predsjednik države prizna da je Ostoja Ranković zloupotrijebio sustav što sam osjetio na vlastitoj koži. Ipak prošao sam bolje nego Darko Pajčić, Penavin šogor, kojeg su zatukli u Vukovaru. Drugo, priznao je da je osobno on na čelo povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa postavio Daliju Orešković koja je zajedno s Mostom rušila Oreškovićevu, Karamarkovu i Hasanbegovićevu Vladu. Treće, što mi je neopisivo drago je ova situacija koja se razvija s Imbexom. On je u napadu iskrenosti razotkrio jednu prljavu medijsku pojavu, jednu nehigijensku pojavu na medijskoj sceni koja se zove Matija Babić i Imbex. To je jedan od razloga koji bi mogli prevagnuti u mojoj odluci da pitam publiku želi li ili ne želi da ugostim predsjednika Milanovića. Ja ću ih sigurno pitati, osobito nakon što je razotkrio odvratni Imbex. Tu su mu dionice kod mene porasle. Pitat ću svoju publiku žele li vidjeti Milanovića u Bujici i koja su to pitanja za koja moja publika smatra da on na njih treba odgovoriti. Ja sam spreman to učiniti, ali neću ići protiv publike jer nisam naivac koji nasjeda. U Milanovićevom slučaju još uvijek mislim da kod njega vrijedi ona: ‘Vuk dlaku mijenja, ali čud ne‘. Kada bismo ga mogli usporediti s pokojnim profesorom Zdravkom Tomcem mojim čestim gostom i kada bismo vjerovali da je Zoran Milanović na putu da postane preobraćenik poput Zdravka Tomca, onda bi šanse da ga pozovem u Bujicu bile veće”, kazao nam je Bujanec, napomenuvši kako ga Tomac nije volio.

‘Milanović bismo mogli opisati kao ljevičarskog svjedoka pokajnika’




“Hrvatski narod mogao je imati sjajnog predsjednika koji nikad nije bio član komunističke partije, koji dolazi iz hrvatske obitelji, koji nije predstavnik duboke države i koji nije bio u Slovenskoj 9. i koji nije uzimao donacije za svoju kompaniju od Dragana Kovačevića. Gospodin Škoro je jedini predsjednički kandidat koji nije uzeo jednu lipu od Dragana Kovačevića. Uzimala je i ljevica, uzimala je i lažna HDZ-ova desnica. Što se tiče medijskog svijeta, bacam rukavicu. Neka se izjasne svi voditelji političkih emisija i neka kažu koliko su novaca uzeli od Dragana Kovačevića. Ja nisam nikada uzeo niti jednu lipu niti sam dobio jednu reklamu, a između ostalog ne vidim potrebu da se reklamira primjerice Jadranski naftovod. Zar mi moramo reklamirati skladišta za naftu ili plin? Gdje je tu javni interes? Na Milanovića gledam kao ljevičarskog svjedoka pokajnika jer je vidio kakva je to niškoristi bagra i politička žgadija”, zaključio je Bujanec.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.