Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Znate li koliki najam plaća jedan od najpoznatijih ugostiteljskih objekata u Zagrebu? Svota je vrtoglava, evo i koliko

Autor: N.H.

Mnogi Zagrepčani i stalni posjetitelji glavnog grada imaju živa sjećanja i čežnju za nekadašnjom Gradskom kavanom. Jedan je to od ikoničnih gradskih prostora koji nije preživio nalet novog doba. Novo vrijeme, novo ime, novo uređenje, nova publika. Smješten na sjeveroistočnom uglu Trga bana Josipa Jelačića, danas se Gradska kavana zove Johann Franck i radi praktički sve do jutarnjih sati.

Golem je to prostor koji se prostire na tri unutarnje etaže i velikom terasom na samom trgu. Golem je to pogon s brojnim zaposlenima.

Posla uvijek ima, lokacija je to koju se naprosto ne može zaobići. A, koliko je najam?

Posljednjom odlukom gradonačelnika Grada Zagreba, Milana Bandića, zakupnicima, tvrtaka Johann Franck d.o.o. i Edmond studio d.o.o., te podzakupnikom Ledeni zgoditak d.o.o., formalno se proširuje njihovo obavljanje trgovačke i ugostiteljske djelatnosti i to na „kavanu“ i „noćni bar“, te slastičarnu.

Cijena ostaje na dosadašnjoj ugovorenoj mjesečnoj zakupnini u iznosu od 51.400,20 kn, uvećano za PDV. Svekupno, dakle, zakupci i podzakupci prostora negdašenje Gradske kavane plaćaju najam od, otprilike, 8.600 eura što nije malo, ali nije ni približno svotama najma gradskih prostora kao što je to slučaj u Dubrovniku.

BANDIĆ U OČAJU! RAZMIŠLJA O RADIKALNOJ ODLUCI: Hoće li doista ovo učiniti?

Autor:N.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.