Foto; Damjan Tadic / CROPIX

‘ZNA SE TKO STOJI IZA AP!’ Netko je u velikim problemima, bivši glavni državni odvjetnik progovorio: ‘Sve upućuje da su ovi iz prepiske obavili razgovor s AP’

Autor: Dnevno.hr

Krunislav Olujić, nekadašnji glavni državni odvjetnik i bivši predsjednik Vrhovnog suda i HDZ-ovac, gostovao je u Newsroomu gdje je komentirao nove tekuće afere vladajućih i rad Dorha i Uskoka.

Olujić ističe da je sve do istupa Reinera i “rijetko viđene političke genijalnosti” mislio da je AP Andrej Plenković.

“Međutim nakon njegovog istupa ja sam počeo sumnjati. No posljednjih vremena sve više mislim da je iza AP Augusto Pinochet, čileanski diktator, oličen u osobi hrvatskog anemičnog junaka građanina Andreja Plenkovića. Posve je sigurno da se ovdje radi o hrvatskom premijeru”, ironično je zborio ovaj nekad vrlo moćan čovjek hrvatskog pravosuđa i odvjetnik bivše premijerka Jadranke Kosor.

“Očito je da se radi o premijeru anemičnom”, dodao je.

“Sve upućuje da su svi oni iz prepiske obavili razgovor s AP. Ono što zbunjuje da građanin AP ne razlikuje kazneno-pravnu odgovornost od političke odgovornosti. Ono što je trebao je automatski primijeniti kriterij političke odgovornosti i da sve osobe, ako je htio sebe oprati, smijeni. Kako Milića, Kaboka, Katičića, Filipovića, Horvata, Vučković i ostalima, da im zahvali na suradnji”, rekao je Olujić.

“Plenković se najviše boji da čuvajući njihovu poziciju čuvao i svoju. Možda je svjestan činjenica da ukoliko bi se odrekao tih osoba sve bi uopćivalo na prijevremene izbore, a nakon ove sramotne koruptivne afere iza koje stoji AP i vjerojatno bi bio upamćen u povijesti kao Stanko Stojković, posljednji predsjednik Saveza komunista Hrvatske i da bi se HDZ raspao tim putem”, smatra Olujić.

“Dio njih bi otišao u HSP, dio u HSS, a dio i u SDP-a, kao što se dogodilo i 90-ih kada je dio članova prešao u HDZ, među njima i preci uvaženog AP”, dodao je.




Komentirao je i aferu Software. “Nekoliko dana prije odluke je predsjednika te komisije primio sam AP”, tvrdi.

Usporedio je aferu zbog koje je uhićen ministar graditeljstva Darko Horvat i ovu s Markom Milićem i Krunoslavom Katičićem.

“Katičić je njegov studentski prijatelj i ne znam čime je zaslužio da se nađe na mjestu glavnog tajnika stranke. Za usporedbu odrekao se usluga Aladrovića koji je sin lokalnog HDZ-ovog moćnika kako bi dokazao svoju moć”, rekao je između ostalog Krunislav Olujić.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.