Wikimedia Commons

Zna li Kim što Šveđanin radi po njegovom gradu? Ovo još nije vidio!

Autor: D.D.

Bosonog i plavokos, švedski ambasador Joachim Bergstrom neobična je pojava u glavnom gradu Sjeverne Koreje, Pjongjangu, dok vježba položaje iz joge na nekim od znamenitih mjesta sjevernokorejske prijestolnice.

Jedan od rijetkih zapadnih diplomata koji nije otišao iz Sjeverne Koreje kada je počela koronakriza, Bergstrom se oslanja na jogu kako bi prevladao sve dublji osjećaj izolacije.

Bergstrom, koji je u toj zemlji kao veleposlanik od rujna 2019., došao je pripremljen vježbati asane kao način da ostane zdrav, fizički i mentalno, u zemlji u kojoj su stranci pod stalnom prismotrom.

Ali osjećaj izoliranosti produbio se kada se u siječnju koronavirus počeo širiti po susjednoj Kini, zbog čega je Sjeverna Koreja zatvorila granice, otkazala većinu letova i željezničkih usluga, i poslala strance na mjesec dana u karantenu.




Sjeverna Koreja kaže da nema nijedan slučaj koronavirusa.

Neke strane delegacije organizirale su privremeni odlazak, uključivo one iz Njemačke, Francuske i Britanije, dok su drugi ostali zaključani u zemlji koja je naglo zatvorila granice.

Bergstrom je ostao i vodi povremene satove joge za međunarodne diplomate i humanitarne djelatnike.




Stranci su dobili dopuštenje početkom ožujka da izađu iz domova, ali su i dalje suočeni s restrikacijama putovanja i kretanja po gradu, kaže on.

Povremeno, priča Bergstrom, vježba jogu po parkovima i na drugim javnim mjestima, a prolaznici su znatiželjni i prijateljski nastrojeni.

“Povezivanje – makar i tako periferno – kroz njihove osmjehe ili njihov međusobni razgovor o mojem vježbanju – iskustvo je koje me čini zadovoljnim”.

Na društvenim mrežama objavio je fotografije u joga položajima ispred nekih znamenitosti Pjongjanga, a za jogu kaže da mu daje nešto na što se može osloniti u vremenima nestanka struje, manjka vode, ograničene komunikacije a sada i ‘lockdowna’.

(VIDEO) MEĐU PRVIMA GLEDATE SNIMKU KOJU JE ‘VELIKI VOĐA’ KIM JONG – UN ZABRANIO: Sjeverna Koreja ne želi da vidite ovaj užas!

Autor:D.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.