Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

ŽINIĆ OTKRIO ZAŠTO JE NAPUSTIO HDZ: Očito je da smetam, da sam trn u oku! Moje nekretnine? Jednu grešku sam popravio

Autor: Mia Peretić

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić prije nekoliko dana napustio je HDZ nakon 30 godina članstva u stranci, a sada je odlučio otkriti detalje te odluke.

“Nisam se slagao s načinom i metodama koji su u zadnjih godinu dana vođeni prema meni. Kandidirat ću se na izborima po treću puta za župana, sedam godina sam radio za opće dobro, ljudi su to prepoznali”, rekao je Žinić, no nije još želio otkriti ime članova svog tima jer, kaže, još je prerano.

“Vjerujem da imam veliku potporu u samoj stranci i da ću ostvariti dobar rezultat”.

‘Očito je da nekome smetam’

Tvrdi, ne očekuje da HDZ-ovci krenu za njim.

“Vjerujem da će mi dati glas, no ne pozivam nikoga da napusti stranku, ni sam ne shvaćam kome sam se zamjerio da sam postao teret HDZ-a, dokazat ću da sam sve radio sukladno zakonu. Stranku sam napustio zbog pojedinaca”, rekao je, no odbio navesti imena tih pojedinaca.

“I na lokalnoj i na višoj razini su oni kojima sam trn u oku, očito je da nekome smetam. S Andrejem Plenkovićem sam razgovarao nakon parlamentarnih izbora, pitao sam ima li što protiv da se kandidiram za župana, rekao je da me podržava. Nakon ostavke se nisam s njim čuo. Tomo Medved me na neki način molio da ostanem, no ipak sam smatrao da to nije način”, rekao je Žinić u gostovanju na N1.




Na pitanje je li mu Plenković rekao da podnese ostavku na mjesto predsjednika županijskog odbora nije dao jasan odgovor rekavši da je javnost to tražila i indirektno potvrdivši da je to očekivao i premijer.

‘Sve s mojim nekretninama je po zakonu’

Žinić je pojašnjavao afere koje mu se stavljaju na teret, a naglasak je bio na nekretninama. Tvrdi, tu je sve rađeno po zakonu. Što se tiče kuće u Glini, koju je dobio na korištenje od države, a u imovinskoj kartici naveo da je darovana kaže, to je završena stvar.




“To je bila greška koju sam popravio, zahtjev je podnesen, bit će vrlo brzo riješen”.

Što se imanja u Marinbrodu tiče, kaže, zahtjev za darovanje kuće podnio je 2008. godine, a kasnije je naslijedio dio u obiteljskoj kući na selu. Dodaje, ako bi dobio kuću u Glini, spreman je vratiti novac za obnovu za obiteljsko nasljedstvo.

U stanu na Borovju su kaže, stanovali za vrijeme rata, podnijeli su zahtjeve i vratili se u Glinu, a zahtjevi su ostali neriješeni. No, tvrdi, Tomo Medved mu nije pogodovao. Naglašava, nekretnine su za njega gotova priča koja mu na izborima neće biti teret.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.