Foto: CROPIX

ZGODNI HDZ-ovac PROTIV NEZGODNOG MOSTOVCA: ‘HDZ se ničega ne boji!’ Druga strana: ‘Plenkovićeva vlada je izdajnička’

Autor: Dnevno.hr

Grlati Mostovac Nikola Grmoja i HDZ-ov glavni štit od stranačkih afera Damir Habijan sučelili su stavove na hodniku Hrvatskog sabora.

“Premijer se ne želi odazvati pozivu jednog saborskog tijela koje ga poziva na saslušanje, ne samo to, nego i vrijeđa sve članove tog Vijeća, naziva to nekakvim egzibicionizmom”, rekao je Grmoja, dodavši da je jasno koja je namjera.

“Sakriti istinu o Ini, sakriti ulogu Vlade s prijevozom nafte u Mađarsku. Zašto bismo slušali premijera koji se ne želi odazvati pozivu saborskog tijela, a svi znamo da je Sabor nadležan Vladi?”, rekao je Grmoja za N1.

Nema pitanja za premijera

“To je nastavak političke nekulture dijela oporbe. To je nastavak destruktivne politike jedne bezidejne oporbe, koja Bože sačuvaj da dođe na vlast jer ako se ovako ponašaju, što bi bilo da su na vlasti”, rekao je Habijan.

Iskaze na Vijeću nazvao je protuzakonitima i rekao da se HDZ ničega ne boji. “Oni mogu ovaj performans raditi bilo gdje, ima i drugih mjesta gdje to mogu raditi, međutim, prema našem mišljenju i stavu ne mogu saslušavati premijera na Antikorupcijskom vijeću”, rekao je Habijan, dodavši da je Odbor za Ustav rekao da je to nezakonito.

“Interesantno je da se Grmoja udružio s uskočkim optuženikom koji govori kako unaprijediti korporativno upravljanje u Ini. Sada će taj uskočki optuženik nama, odnosno kolegi Grmoji, objasniti kako će unaprijediti korporativno upravljanje u Ini. To je performans, to je cirkus”, rekao je Habijan.

U čemu je problem?

“Što je problem sa svjedocima koji su danas pozvani? To su sve njegovi kadrovi ili kadrovi koje su vlade prije imenovale. Što je tu problem? Kovačević je samo jedan u nizu svjedoka, doći će i drugi. Što je danas problem? Nije problem Dragan Kovačević ni nezakonitost saslušanja, nego je problem što se uopće govori o Ini i što o tome govore ljudi koji itekako dobro znaju što se radilo u Ini i što su radili premijer Plenković i ministar Ćorić koji su odgovorni za gašenje rafinerije u Sisku i preusmjeravanja nafte u Mađarsku. To je politika Plenkovićeve Vlade”, rekao jeizmeđu ostalog Grmoja.




Habijan je rekao da se Vlada ne boji rasprave o Ini. “Ovo sve što radi kolega Grmoja i to famozno Antikorupcijsko vijeće može raditi bilo gdje, ali ono što je rekao Odbor, ono je nezakonito i protivno Poslovniku. U ovoj zemlji postoje neovisne i samostalne institucije koje će utvrditi sve ovo što pokušava kolega Grmoja, koji je sebi dao ulogu suca”,  rekao je HDZ-ovac Habijan.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.