Foto: Glas Istre

Žena opisala stravičnu nesreću kod Vodnjana

Autor: Dnevno

Ivan Cerin (28) iz Rovinja poginuo je stravičnom prometnoj nesreći na cesti Vodnjan – Bale u subotu u 17.45 sati. Prema policijskom izviješću, nesreća se dogodila izvan naselja Krnjaloža kada je 28-godišnjak upravljao motociklom Honda, pulske registarske oznake, iz smjera Vodnjana prema Balama.

Foto: Glas Istre

Izvan naselja Krnjaloža, vozač je iz zasad neutvrđenog razloga motociklom sletio van kolnika gdje je udario u zemljano uzvišenje. Od zadobivenih ozljeda, 28-godišnjak je smrtno stradao na mjestu događaja. Tijelo preminulog je po nalogu nadležnog državnog odvjetnika prevezeno na Odjel patologije pulske Opće bolnice radi obavljanja obdukcije. Za vrijeme obavljanja očevida dionica ceste bila je zatvorena za sav promet od 18 do 20.40 sati te se promet odvijao obilazno preko Istarskog ipsilona.

        Na mjestu nesreće Glas Istre razgovarao je s jednom ženom koja živi u blizini i koja je tek čula dolazak motocikla po ravnom dijelu ceste, neposredno prije blagog zavoja u desno. Opisala je kao slijetanje aviona i onda tajac. Budući da i ona u obitelji ima motociklistu poznato joj je da taj tajac nije dobar znak. Istrčala je van kuće i otišla do zavoja gdje je vidjela motocikl na kolniku i nesretnog vozača na tlu. Šokirala se scenom koju je vidjela zato jer je i sama zaključila da je čovjek mrtav. Nije znala ako se radi o starijoj i mlađoj osobi, no bez obzira žena je bila potresena. Kazala je da je motociklista na glavi imao zaštitnu kacigu, ali da nije bio primjereno obučen za vožnju motorom, već je na sebi imao laganu odjeću. Naime, motocikl je od mjesta pada na kolniku ostavio bijeli trag od struganja po asfaltu, potom zemljanu prašinu na kolniku od udarca u zemljanu površinu i konačno nakon stotinjak metara se zaustavio na sredini obiju kolničkih traka. Od siline udaraca motocikl se totalno razbio te su mu otpali plastični dijelovi. Policija je brzo reagirala i već je nakon desetak minuta cesta bila u potpunosti zatvorena radi očevida. Za nadzor očevida na mjesto događaja je upućen zamjenik pulskog općinskog državnog odvjetnika Vlado Šćur. Pulska prometna policija je izmjerila i fotografirala cijelo mjesto događaja, a na kraju je pogrebno poduzeće odnijelo tijelo motocikliste u Pulu radi obdukcije, a motocikl je vučna služba odvezla u dvorište pulske Prometne policije radi vještačenja. Promet je normaliziran nakon čišćenja kolnika iza 20.40 sati.

Naime, potpuno je nejasno iz kojeg je razloga Cerin izgubio nadzor na ravnom dijelu ceste. Osim traga od struganja motocikla, tragova kočenja nije bilo. Da li se radilo o većoj brzini koju nije uspio kontrolirati ili ako je došlo do nekakvog kvara na Hondi, vjerujemo da će vještaci doći do odgovora, odnosno uzroka ove teške nesreće.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.