fbpx
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

ŽELITE LI RADITI U BRUXELLESU? Ugrabite šansu, jer Karlo Ressler zapošljava

Autor: Dnevno, B.V.

Želite li steći profesionalno iskustvo u europskim institucijama i baviti se politikom EU-a? Ugrabite priliku, jer HDZ-ov europarlamentarac Karlo Ressler traži zainteresirane osobe za stažiranje u Uredu zastupnika u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

Planirano trajanje staža je 6 tjedana, a stažisti se zapošljavaju na puno radno vrijeme. Svi imaju pravo na mjesečnu naknadu, sukladno odgovarajućim pravilima Europskog parlamenta. Kandidat odnosno kandidatkinja moraju biti državljani države članice Europske unije ili države pristupnice/kandidatkinje, uz potpunu poslovnu sposobnost. Očekuje se izvrsno poznavanje hrvatskog jezika, napredno korištenje engleskog jezika, a znanje drugih službenih jezika Europske unije je prednost.

Kako navode na službenoj stranici, budući stažisti imat će prilike raditi kao stručna i administrativna potpora zastupniku i asistentima, pratiti rad parlamentarnog Odbora za građanske slobode, pravosuđe i unutarnje poslove (LIBE), Odbora za proračune (BUDG), Izaslanstva za odnose s Narodnom Republikom Kinom, Izaslanstva u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU-a i Albanije te ostalih parlamentarnih odbora i plenarnih sjednica. Uz praćenje, angažirano bi analizirali relevantne zakonodavne prijedloge, pratili relevantne događaje u Hrvatskoj i Europskoj uniji, te bi bili podrška u organizaciji konferencija, dolaska posjetitelja te odgovaranja na upite zainteresiranih građana.


Autor:Dnevno, B.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.