Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX/Ilustracija

‘ŽELIMO ZAKONOM ZAŠTITITI ŽIVOT!’ Hodu za život u Varaždinu ‘na put stale’ ljute feministkinje: ‘Naše bake su to izborile još šezdesetih’

Autor: N.K

U Varaždinu se u subotu održao Hod za život kojeg je organizirala udruga U ime obitelji. U isto je vrijeme počeo i kontraprosvjed Subota za slobodu u organizaciji udruge mladih V.U.K. protiveći se smanjenju prava žena.

Sanja Kovač, članica varaždinskog organizacijskog tima Hoda za život, izjavila je da su se i u Varaždinu okupili kako bi prenijeli važne poruke sa željom da ih čuje što više građana.

“Želimo poslati jasan zahtjev za zakonskom zaštitom života od njegova začeća do prirodne smrti”, rekla je. Dodala je da je njihov cilj i pronijeti optimizam, poruku da je baš svaki ljudski život važan i vrijedan.


Novinarima se obratio i član varaždinskog koordinacijskog tima Hoda za život Ante Buterin koji je kazao da je cilj okupljanja i proslaviti život. “Šaljemo poruku za zaštitu svakog života, od najmlađeg i nerođenog djeteta, do majki i očeva, sve do naših baka i djedova. Želimo poslati poruku kako je svaki život važan i svaki se život treba cijeniti i poštovati”, rekao je Buterin.

Hod za život ulicama Varaždina počeo je na Starom gradu, gdje se u isto vrijeme okupilo i nekoliko desetaka kontraprosvjednika. Naime, varaždinska Udruga V.U.K. drugi je put organizirala Subotu za slobodu.

“Okupili smo se kako bismo podržali žene u njihovom pravu da same odlučuju o svojem tijelu, svojoj tjelesnoj autonomiji i da ne damo da se oduzmu prava koje su naše bake izborile još šezdesetih godina”, izjavila je Jelena Buden, članica V.U.K.-a. “Ne možemo zamisliti”, dodala je, “da unuke trenutno mogu imati manje prava nego naše bake u socijalističkoj Jugoslaviji.”

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.