Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

‘ŽELIM MU POMOĆI DA ZA VEČERU NE BI OPET JEO TANJUR PUN G**ANA!’ Beljak skresao Plenkoviću sve: ‘Laže kao pas, sprema se nova pljačka’

Autor: L.B.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak u utorak je pozvao premijera Andreja Plenkovića da spriječi još jednu pljačku, ovog puta vrijednu 2,5 milijardi kuna te tako poništi natječaj koji su raspisale Hrvatske vode za usluge preventivne redovne i izvanredne obrane od poplava i leda.

“Sprema se pljačka u vrijednosti od 2,5 milijarde kuna”, poručio je Beljak na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru, tvrdeći da je natječaj raspisan u lipnju ove godine za 30-ak područja, namješten na prilično amaterski način te da pogoduje osobama povezanima s HDZ-om.

Beljak poručuje da je to vidljivo iz toga što se na natječaj javila samo po jedna tvrtka za određeno područje, kao i iznosa procijenjene vrijednosti radova i vrijednosti ponuda.

‘Želim pomoći Plenkoviću’

Kao primjer naveo je tvrtku ZGS Vuka -GEOMAP koja je za radove na području malog sliva Vuke procijenjene vrijednosti od 79,5 milijuna kuna dala ponudu koja je samo 7 lipa niža.

Beljak također tvrdi da su neki vlasnici i suvlasnici tvrtki koje su se javile na natječaj saborski zastupnici HDZ-a i njihovi sinovi (Pero Ćosić), donatori HDZ-a (Ivan Sikirica), bivši direktori Hrvatskih voda (Slavko Rajnović).

Spomenuo je Beljak još imena, ona Kamila Vranu, Zorana Crnekovića, Maria Krajnovića kao i Tomislava Krmeka, vlasnika jahte na kojoj je ljetovao bivši ministra financija Zdravko Marić.

“Želim pomoći Andreju Plenkoviću kako već sutra ili ovih dana ne bi ponovno za večeru imao pun tanjur tuđih g….a”, poručio je Beljak.




‘Ja sam poznat po tome da vrata obijam pajserom’

Beljak kaže i kako je o svemu obavijestio Hrvatske vode i da su mu poručili da je sve po zakonu, ali da nije obavijestio Državno odvjetništvo jer toj instituciji ne vjeruje zbog prijašnjih iskustava.

Zastupnik je komentirao i Plenkovićevu izjavu da mu je kucao na vrata i tražio da uđe u vladu.

“Nisam kucao na vrata, ja ne kucam na vrata, ja sam poznat po tome da vrata obijam pajserom. Prema tome Plenković laže kao pas”, izjavio je Beljak i dodao kako mu je Penković 2017. nudio da bira što hoće biti no da se njega ne može kupiti.




Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.