Foto: Guliver

ZELENSKI SLETIO U PARIZ! U Britaniji grlio novinarku: ‘Mislim da je ovo signal da zajedno ne idemo do kraja, nego do pobjede’

Autor: N.K

Njemački kancelar Olaf Scholz stigao je u Pariz, javlja ekipa CNN-a na terenu koja je njemačkog čelnika uočila u Elizejskoj palači. Scholz će se večeras sastati s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom i ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim. Očekuje se da će i Zelenski vrlo brzo stići u Pariz, nakon što je odradio svoj prvi posjet Ujedinjenom Kraljevstvu od početka ruske invazije na njegovu zemlju.

Predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da su Ukrajina i Velika Britanija postigle dogovor o “snažnom obrambenom paketu”.

“Dogovorili smo značajan broj oklopnih vozila i opskrbu dalekometnim oružjem. I dogovorili smo se da počnemo obučavati ukrajinske pilote”, objavio je Zelenski na svom Telegramu.

Ova objava dolazi nakon što je Zelenski prvi put posjetio Ujedinjeno Kraljevstvo od ruske invazije na njegovu zemlju.

“Vjerujem da je ovo naš jasan signal – Ukrajine i Ujedinjenog Kraljevstva – da zajedno ne samo da idemo nego ćemo ići do kraja, do zajedničke pobjede”, rekao je.

Ukrajinskom predsjedniku Zelenskom tijekom presice s britanskim premijerom Sunakom novinarka BBC-ja Ukrajina među ostalim je rekla: “Htjela bih vas doći zagrliti, ali ne mogu…” Zelenski joj je odmah odgovorio: “Zašto? Dođite i zagrlite me.” Ukrajinski predsjednik je potom krenuo prema njoj i zagrlio je.




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.