Foto: N1 Screenshot

ZEKANOVIĆU NIJE DOBRO! JAVIO SE IZ IZOLACIJE: ‘Teško dišem, virus je napao pluća, ovo nije bezazleno! Nikad nisam osjetio ovakvo što!’

Autor: Dnevno

Saborski zastupnik Hrvatskih Suverenista Hrvoje Zekanović javio se u N1 Studio uživo iz samoizolacije, koja mu je istekla noćas, a istovremeno je pritom sudjelovao i na sjednici Hrvatskog sabora.

Hrvoje Zekanović jedan je od četvero zastupnika u Hrvatskom saboru koji danas glasa video vezom zbog epidemioloških mjera.

“Lijepo je biti prvi u nečemu. Okolnosti su loše, no dobro je biti pionir u nečemu. Prvi sam u Hrvatskoj i u tome da se netko javlja direktno sa sjednice Sabora”, ustvrdio je Zekanović i otkrio kako se osjeća 14 dana nakon što mu je dijagnosticiran covid-19:

“Da, bio sam 14 dana u izolaciji, od pojave prvih simptoma kad se ustanovilo da sam bolestan od koronavirusa. Oboljele su i supruga i jedna kćer. Rekao bih da sam imao srednje teške simptome, još uvijek imam posljedice. Još uvijek otežano dišem, virus napada pluća i to nije bezazelno. To traje i mjesecima kažu epidemiolozi. Drugi simptom koji mi je dugo ostao, je osjet njuha – od potpunog gubitka na 12 dana polako se počeo vraćati, sad neke mirise osjećam. Virus stvarno napada i živčani sustav, čak i mozak, tako da smo simptome smetenosti i malaksalosti i obitelj i ja itekako osjećali uz temperaturu i ostalo.”

Nikad se nisam susreo s težim virusnim oboljenjem. Imao sam i gripu i svašta, ali ovo je nešto drugo. Volio bih 10 puta rađe klasičnu gripu nego ovo, bar u mom slučaju, bilo je znatno opasnije”, dodao je.

Zekanović je, unatoč činjenici što mu je noćas u ponoć istekla mjera samoizolacije, odlučio ostati kod kuće i glasati video vezom u Saboru:

“Mogao sam u pet ujutro krenuti i doći u Sabor, ali procjena je bila i zbog zdravstvenog stanja, malaksalosti i opće slabosti, plus moja mjera predostrožnosti prema kolegama, da još četiri do pet dana budem u nekoj osobnoj samoizolaciji.”




Kaže da je, unatoč sad osobnom iskustvu s koronom, i dalje kritičan prema Nacionalnom stožeru: “Mogao bih 15 minuta nabrajati nelogične mjere. Djelomice to možemo opravdati jer je novi virus, ali nedosljednost ne. U veljači sam upozoravao u Saboru da nam se sprema novi virus na koji nismo spremni, ti isti koji danas vode Stožer su mi se smjali, a onda su zatvorili državu i uništili gospodarstvo. Tisuću i jedna mjera je kontradiktorna.”

Zamjera šefu Stožera što se sad mjera samoizolacije možda skrati na tjedan dana, no priznaje da može doći promjena u stavovima i mjerama s novim saznanjima.

“Slažem se da se promjene mogu uvesti, ali Plenković se rukuje s Milanovićem, je li rukovanje mjera socijalnog distanciranja ili nije? To su male stvari, ali šalju krivu poruku. Ako vam stalno govore o distanci pa vidimo predsjednika države i predsjednika vlade u zagrljaju, pitamo se tko je u pravu, tko u krivu. Zbog mene je niz ljudi otišao u samoizolaciju jer smo boravili zajedno u zatvorenom prostoru, a Plenković je boravio i s Malenicom i Đokovićem u unutrašenjem prostoru pa nije u samoizolaciji.”




Smatra da je HDZ požurio s raspisivanjem izbora u srpnju te da “nije htio čekati normalan termin koji je trebao biti ovih dana, nego je požurio riskirajući zdravstvenu situaciju u cijeloj državi”.

NIJEMAC ČUVAO TAJNU O TUĐMANU: Imao je manu zbog koje ga nisu voljeli! Ovo treba reći Hrvatima!

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.