Photo: Patrik Macek/PIXSELL

ZEKANOVIĆ U ŠOKU: ‘Možda nekome padne na pamet postavljanje srbočetničkih tenkova na šibenski most’

Autor: M.P.

Na obnovljenoj šibenskoj tvrđavi sv. Ivana bit će podignut turski šator Yurt vrijedan 738.750 kuna.

Šator je, objašnjava gradska uprava, povijesno-interpretativni sadržaj koji prezentira osmansko društvo i kulturu 17. stoljeća.

Unutar šatora posjetitelji će moći iskusiti tursku kuhinju iz prošlosti i sadašnjosti, kulturnu ponudu, razgledavanje šatora te isprobavanje autentične odjeće i rekvizita iz tog doba.

Na to je reagirao i saborski zastupnik Suverenista Hrvoje Zekanović koji je upozorio kako je nedopustivo razbacivanje proračunskog novca za čudnovate šatore.

“Postavljanje šatora neobičan je potez”

Zekanović, kandidat za šibenskog gradonačelnika, smatra kako je postavljanje tog šatora neobičan potez, istaknuvši da je Tvrđava svetog Ivana simbol obrane Šibenika od agresije Osmanlija. Navodi kako je i “jedan od glavnih prijepora između gradske uprave i projektanta, odnosno namjera postavljanja šatora uzrokovala kašnjenje projekta te indirektno poskupljenje od nekoliko desetaka milijuna kuna”.

“Za one koji ne znaju, konačan prestanak turske opasnosti je bio 16. rujna 1647. godine, a taj datum Šibenčani danas slave kao Dan obrane grada u rujanskom ratu 1991. godine”, navodi Zekanović u priopćenju. Možda, dodaje, “istom analogijom nekome padne na pamet postavljanje srbočetničkih tenkova na šibenski most kako bi se na jednako čudan način obilježila agresija na Šibenik 1991. godine”.




“Tipičan primjer neodgovornog ponašanja gradske uprave u kojem nema ni gram zdravog razuma”

Zekanović navodi i da nitko ne govori o tome kako je porazna činjenica što je obnova tvrđave građane grada Šibenika koštala nekoliko desetaka milijuna kuna više nego je prvotno planirano.

“U originalnom projektu nema šatora, a on je bio jedan od glavnih prijepora između gradske uprave i projektanta, odnosno namjera postavljanja šatora je uzrokovala kašnjenje projekta te indirektno poskupljenje od nekoliko desetaka milijuna kuna. A ovakvo ponašanje gradske uprave je tipičan primjer neodgovornog ponašanja u kojem nema niti gram ukusa i zdravog razuma”, poručuje je Zekanović.




Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.