Foto: Screenshot/Saborska TV

Zekanović napravio cirkus u Saboru: Benčić optužio da je prodavala petarde, ‘vrhovnika’ Milanovića da je teška ljenčina

Autor: Dnevno.hr/M.P.

Nastavlja se sjednica Sabora, danas će se raspravljati o prijedlogu oporbenih zastupnika, na inicijativu Mosta, da se ministru vanjskih poslova Gordanu Grliću Radmanu izglasa nepovjerenje jer u imovinsku karticu nije upisao godišnje dividende od tvrtke kojoj je suvlasnik.

No, prije toga zastupnici će raspravljati o dva zakonska prijedloga, o humanitarnoj pomoći, koji bi trebao spriječiti zlouporabu prikupljenih sredstava te o nacionalnoj naknadi za starije osobe, odnosno povećanju sa sadašnjih 120,71 eura na 150 eura od 1. siječnja iduće godine. Zanimljivo, rasprava o prijedlogu da se Grliću Radmanu iskaže nepovjerenje zakazana je tek za 17 sati.

Sjednica počinje iznošenjem stajališta po klubovima zastupnika. Gordan Jandroković je podsjetio da je 8. listopada Dan Sabora, pada u nedjelju pa će dan prije, u subotu, biti dan otvorenih vrata. Stoga je pozvao građane da dođu.

“U 17 sati će biti rasprava o ministru Grliću Radmanu, tako je dogovoreno s premijerom Plenkovićem koji dolazi u Sabor”, naglasio je.

Grlić Radman prvo nije unio podatke u imovinsku karticu, a sada traži pomoć kako je ispuniti
Zekanović: Benčić prodavala petarde, Milanović još spava

Sjednica je krenula vruće, iznošenjem stajališta po klubovima zastupnika, a prvi na redu je bio Hrvoje Zekanović, koji se obrušio na Sandru Benčić, Most i predsjednika Zorana Milanovića.

“Dat ću ključne informacije za javnost i medije. Čuli smo jučer da se Milanović uznemirio kada se počelo govoriti o dvije Hrvatske, slažem se s Plenkovićem da je jedna Hrvatska koja radi, a jedna koja prodaje petarde na Tomislavcu, neovlašteno. Vidim da su neki iz ljevice objesili lica, znaju o čemu se radi. Protiv S.B. je 2001. godine PU zagrebačka podnijela prekršajnu prijavu jer je na Tomislavcu građanima nudila prodaju pirotehnike, vrijeđala i omalovažavala. Pogodite o kome se radi, bila je visoko pozicionirana aktivistica u Centru za mirovne studije, studirala je 18 godina, a danas kada govori, snažno maše rukama. Ovaj dokument je javno dostupan”, rekao je Zekanović, aludirajući da je S.B. zapravo Sandra Benčić.

“Imamo dvije Hrvatske, jednu koja marljivo radi i jednu koja spava, ta koja spava je na Pantovčaku i još spava, a ako se probudila, vrhovnik uspješno pravi udubljenja na kauču, simptomatično je kada je vrhovnik Milanović jučer jadan, malo ti ga je milo, 17 puta spomenuo kada je bio premijer. 2015. godine smo ga nabili nogom iz politike i danas radi udubljenje na kauču i nekad pokuša napraviti metež u javnosti. Moram spomenuti i one koji žele dovesti S.B. i slične, a to su drugovi Mostovci. Zamisli da je netko iz većine napravio to što je napravio Rasprdić, pardon Raspudić, s tobožnjim učlanjenjem u Most? Glavna vijest bi to bila. Izgubio je vjerodostojnost. Vidjet ćemo kome smeta što sam govorio protiv S.B.”, rekao je Zekanović i izazvao povredu poslovnika.
“Zekanović unaprijed optužuje i osuđuje Raspudića, ne zna hoće li biti podignuta optužnica”, odgovorio mu je Marijan Pavliček.

“Most kojeg Pavliček brani je u koaliciji s SDSS-om u Šibensko-kninskoj županiji i SDP-om gdje stigne. S.B. će vam biti zahvalna”, nije mu ostao dužan zastupnik Zekanović.

Milanović opet izvrijeđao Plenkovića: ‘Netko je groteskni klaun. Reci mi braco, o tome se javno govori’

Pavliček: Ove demokracije se Putin ne bi posramio

Zatim je na redu za govornicom bio Pavliček (Hrvatski suverenisti), koji se požalio na termin rasprave o izglasavanju nepovjerenja ministru Grliću Radmanu.

“U večernjim satima ćemo raspravljati o opozivu Grlića Radmana, to je postala praksa i to je demokracija na HDZ-ov način, da se, kada nema medija, raspravlja u kasnim večernjim satima. Ovakve demokracije ne bi se posramio Lukašenko ili Putin, to je ta europska demokracija koju promovira Plenković. Raspravljat ćemo o opozivu ministra koji će biti upamćen po tome što je Lavrovu otkrio pjesničku dušu i zaboravio u imovinsku karticu unijeti 2 milijuna dividendi od Agroproteinke. Želim citirati pjesničku dušu u Vladi Plenkovića. ‘Građani su komotni, što je normalno, Hrvatska treba biti zadovoljna, osjećaj je da smo mali, ali morate se lišiti tog osjećaja, vjerovati što Hrvatska radi za vas. Na pitanje kako je, dobro je’, citirao je Grlića Radmana.

Mlinarić Ćipe: Ponižavate hrvatske vojnike

Zatim se javio Stipo Mlinarić (Domovinski pokret) koji je govorio o Hrvatskoj vojsci u Varivodama, što je za njega neprihvatljivo.

“Tko je dozvolio da HV ide u Varivode i odaje počast nekom tamo civilu koji je ubijen mjesec i pol dana nakon Oluje? Plenkoviću, ja ovo hoću i većina ljudi koji su se borili za ovu državu, da vojnike ne ponižavate, šaljete momke čiji su očevi oslobađali to područje, ponižavate da idu tamo sa Šimpragom u Varivode. Zašto? Gnušam se svakog zločinca, kako god se zvao, s gnušanjem odbacujem, ali u Varivodama i Gruborima Tuđman, vojska, general Bobetko nisu ništa isplanirali, nije HV izvršila zločin, za razliku od petokrake koja je devedesetih uz pomoć Miloševića i srpske elite, planirala Škabrnju i Vukovar. Tu je razlika, nije nitko pušten da prođe iz Vukovara, odvedeni su na Ovčaru, Velepromet, svi drugi u logore. Nemojte izjednačavati krivnju, to radi Pupovac. Uništili ste proslavu Oluje, u 12 u Kninu nema više nikoga, to ste napravili zbog koalicijskog partnera”, rekao je Mlinarić.

Foto: Saborska TV

Dalija Orešković kritizirala je Plenkovićevu Vladu.

“Jedini kontinuitet u zadnjih 7 godina za vrijeme Vlade Andreja Plenkovića je proces urušavanja svih institucija, od socijalnih do umirovljenika, pa do regulatornih tijela koji više ne mogu pronaći ni čelnike. Sustav propada jer je politička partija zasjela na sve procese i državu kroji da koristi imaju samo privilegirani. Čak ni Sabor ne može obavljati svrhu zbog koje postoji, vidi se to kako raspravlja o izvješćima svojih tijela. Ništa se ne čini da bi se institucije ojačale, ako to nije okupacija i potvrda da HDZ rastače ovu državu, onda ne znam što jest. Vidjet ćemo popodne na raspravi kako je putem povezanosti s izvršnom vlasti jedna tvrtka dobila monopolistički položaj da zarađuje na najtežim situacijama s kojima se suočavaju naši svinjogojci”, rekla je zastupnica.

Majda Burić: Jalova oporba, Plenkovićeva Vlada zaštitila je građane

Majda Burić (HDZ) branila je šefa Plenkovića.

“Često imamo priliku slušati kako oporba žali zbog rasta plaća, žalopojke i tužbalice su pjesma s kojom često nastupaju, a dio oporbe koji ne žali su dio toga jer postignuća ove Vlade izvrću ruglu i prizivaju krah u svim segmentima. Unatoč takvoj jalovosti oporbe koja ništa nije napravila za građane, ova je Vlada u osmoj godini mandata zaštitila građane i gospodarstvo pa je prosječna plaća u mandatu HDZ-a rasla za 54 posto, u prosjeku za 401 eura, minimalac za 70 posto, u prosjeku za 286 eura uz najavu za daljnji rast. Danas ćemo raspraviti o povećanu nacionalne naknade za starije od 65 godina”, rekla je zastupnica.

Dodala je da ništa od toga nije palo s Marsa i da je Hrvatska među tri zemlje eurozone s najvećim padom inflacije.

“Za kraj svima koje zbog rezultata ove vlade boli glava, boljet će vas i dalje jer će Vlada predvođena Plenkovićem i dalje brinuti za dobrobit građana i gospodarstva, a nitko ne može utjecati na količinu frustriranosti oporbe koja će to ostati”.

Autor:Dnevno.hr/M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.