Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

ZDRAVKO MAMIĆ SE U NOVOJ ‘POSLANICI IZ MEĐUGORJA’ DIREKTNO OBRAĆA MILANOVIĆU I PLENKOVIĆU: Tvrdi kako je ugrožena nacionalna sigurnost

Autor: Andrej Jelušić

Pravomoćno osuđeni Zdravko Mamić ponovo se putem Facebooka javio iz Međugorja.

Kao i prethodnih dana, a nakon što mu je potvrđena presuda za izvlačenje novca iz Dinama, Mamić zagovara reformu pravosuđa.

Tvrdi da je u pitanju nacionalna sigurnost

Ovoga puta čak se izravno obratio predsjedniku države Zoranu Milanoviću, premijeru Andreju Plenkoviću i ministru pravosuđa Ivanu Malenici s nimalo ugodnom optužbom kako je ugrožena nacionalna sigurnost.

“Čovjek kojeg ste nepravedno osudili u zadnjih 6 dana iznio je iz Bosne i Hercegovine više dokumentacije i dokaza nego DORH i USKOK u posljednjih 10 godina. Dao sam javnosti dokumente kojima sam pokazao da su suci u Osijeku kriminalci, da je državni odvjetnik u Osijeku kriminalac”, piše Mamić.

Zaziva i mehanizme EU

Mamić, koji je u bijegu od hrvatskog pravosuđa, tvrdi kako prozvani suci i dalje dolaze na posao te da se nitko ne usudi pisati o njima.

“Svi dolaze na posao, nitko nije suspendiran, skrivaju dokaze. Mediji šute, boje se. Uskoro strani mediji kreću pisati, a i mehanizmi Europske unije. Pozivam vas da iskoristite svoje ovlasti i uvedete izvanredno stanje, te ih sve suspendirate do potvrde mojih navoda”, kazuje Mamić.

Svoje obraćanje završava s upozorenjem da će narod izaći na ulice.




“Narod vrije, izaći će na ulice i bit ćete im krivi. Zaustavite ludilo! Dragi prijatelji, dijelite ovo svim strankama, premijeru i predsjedniku! #ReformaPravosuđa a ne nasilje na ulicama!”, zaključuje Mamić.

Podsjetimo, bivši čelnik Dinama prošlog je tjedna i pravomoćno osuđen, zajedno s bratom Zoranom te Damirom Vrbanovićem i Milanom Pernarom za izvlačenje novca iz Dinama i utaju poreza. Nakon toga Mamić svakodnevno izbacuje nove optužbe protiv sudaca s osječkog suda na kojem uskoro kreće i drugo suđenje protiv njega.

Foto: Facebook




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.