Foto: Davor Pongracic / CROPIX/Ilustracija

ZBOG SRBIJE HRVATSKI POLICAJAC UDALJEN IZ SLUŽBE! Mladi dečko navodno nije jedini: ‘Teško je naštetio našem ugledu’

Autor: Dnevno.hr

Hrvatski policajac (21), nakon nekoliko godina službe u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj, rješenjem od 7. studenog 2022. godine, udaljen je iz službe jer je “teško naštetio interesima službe i njenom ugledu”.

Policajac je, kako su potvrdili u policiji, na teritoriju Republike Srbije ostvario kontakt s pripadnicima vojske, “radi preuzimanja poziva za upis u vojnu evidenciju Republike Srbije, bez da je o tome obavijestio svog neposredno nadređenog rukovoditelja”.

Mladi 21-godišnji policajac, neslužbeno se doznaje, ima dvojno državljanstvo, a pozvan je pismenim putem na regrutaciju i mobilizaciju u vojarnu u Sremskoj Mitrovici.

“Policijski službenik je teško naštetio interesima službe i njenom ugledu, a time je dovedena u pitanje njegova dostojnost za obavljanje policijske službe. Trenutačno udaljenje iz službe, koje je realizirano još 7. studenog, bilo je nužno jer su povreda dužnosti i posljedice povrede koja mu se stavlja na teret, nespojivi sa službom koju obavlja dok traje postupak”, kažu u PU vukovarsko-srijemskoj.

Pretpostavlja se da ovo nije izolirani slučaj. U vojsku u Srbiju, prema nepotvrđenim informacijama, pozvano je još najmanje 15 hrvatskih policajaca.

Ipak, “njegovo udaljavanje iz službe bilo je nužno jer su povreda dužnosti i posljedica povrede nespojivi s službom kojom obavlja dok traje postupak,” rekao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske te dodao da je to jedini takav slučaj na razini MUP-a.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.