Foto: Unspash, Damjan Tadic / CROPIX

ZBOG POHOTNOG SVEĆENIKA ODRŽAO ŽESTOKU ‘PROPOVJED’ CRKVI! Beljak im pobrojao sve ‘grijehe’ i zagrmio: ‘Nastave li ovako, na idućem popisu će se taj broj prepoloviti’

Autor: D.V

Nakon što je Hrvatsku obišla vijest da je župnik Stjepan Šumanovac udanim mještankama Sikirevaca slao neprikladne poruke i govorio im da ih “ne gleda kao svećenik nego kao muškarac”, netko je diljem mjestašca uz granicu s BiH postavio plakate s likom posrnulog “božjeg čovjeka” uz natpis: “Seksualni razvratničke. Odlazi! Vrati pare!”. Sudeći po komentarima na društvenim mrežama, ovaj slučaj poprilično je uznemirio javnost, a o seks skandalu, ali i samoj Crkvi u subotu se raspisao i Krešo Beljak.

“Ukinite celibat i plaćajte poreze pa vam broj vjernika neće padati”, poručio je na početku objave, a onda se bacio na objašnjavanje.

“Katolička crkva općenito, sama sebi bi napravila veliku uslugu kada bi ukinula celibat. Svaki straight muškarac, a i svećenici su muškarci, jednostavno voli žene (ja isto btw.) i voljeti nikako ne može biti grijeh. I ta bi stvar bila riješena. Ovako, uz svećenike “grješnike” koji samo vole žene, a dobar dio i muškarce (ljubav je ljubav), tamo im se stoljećima skrivaju i opasni pedofili, bolesni mrzitelji žena i svakakav ostali talog društva”, tvrdi Beljak.

Predlaži i da Crkva prestane biti nedodirljiva kada je riječ o porezima.

“A u vezi novaca, katolička crkva bi trebala biti jednaka i transparentna sa svima ostalima u poslovanju, a ne nedodirljiva, zakonski izuzeta od poreza i obaveza pravdanja potrošenih novaca.

Pa bi postotak vjernika barem ostalo na istoj razini. Nastave li ovako, na idućem popisu će se taj broj prepoloviti.

Dobije li HSS priliku i povjerenje na izborima, ovaj dio oko poreza, novaca i Vatikanskih ugovora, svakako ćemo riješiti. Uz sve poštovanje vjerskim zajednicama, u državi ne može biti još jedna “država” za koju ne vrijede porezni zakoni i inspekcije!”, zaključio je Beljak.




NOVI NAPAD NA POSRNULOG SVEĆENIKA! Ogorčeni Slavonci u domišljatoj akciji protiv pohotnog župnika: Od ovog udarca će se teško oporaviti




Autor:D.V
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.