Screenshot/FPO Fails

Zbog naušnice s likom Ante Pavelića prijete mu smrću: Austrijskog političara hrvatskih korijena prijavila srpska udruga

Autor: Dnevno, B.V.

Austrijske su vlasti prilično “alergične” na isticanje ustaških simbola. Ne zaboravimo kako je ove godine  na snagu stupio i zakon kojim se izričito zabranjuje ustaško znakovlje, kako bi se spriječilo njihovo  isticanje na komemoraciji u Bleiburgu.

Tamošnji mediji bruje o mladome poslaniku ultradesničarske Slobodarske partije (FPO), Alenu Ćorkoviću, vijećniku u gradskoj skupštini grada Stockeraua. Mladi političar nosi naušnice s likom poglavnika Ante Pavelića, ali i majice s ustaškim motivima. Aferu su otkrili Srbi, odnosno udruga “Serben gegen Rechts” (“Srbi protiv desnice”), koji na su na društvenim mrežama počeli dijeliti njegove statuse i sporne fotografije. Najveći krimen je naušnica s likom Ante Pavelića, a osim toga, fotografirao se i u majici “Stockerau Jugend” na kojem je i šahovnica s prvim bijelim poljem, pozdravljao je sa ZDS te je lajkao fotografije ustaških uniformi.

Kako pišu austrijski mediji, Ćorkovićeva se obitelj iselila tijekom Domovinskog rata devedesetih. U svom službenom predstavljanju, Ćorković je i sam napisao kako je u Austriju došao kao izbjeglica tijekom “građanskog rata u Hrvatskoj”.

Nakon burne reakcije javnosti, Ćorković je obrisao sporne objave sa svog Facebooka, uz obrazloženje da je to učinio kako bi se izbjegli sukobi. Priznao je kako je u mladosti podržavao domovinske pokrete Hrvatske, ali i kako smatra da svojim objavama nije učinio ništa protuzakonito. Kako iz njegove stranke potvrđuju, Ćorković je počeo dobivati prijetnje smrću.

 

 




Autor:Dnevno, B.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.