Foto: CROPIX, Unspalsh, Ilustracija

ZBOG ADIDASA SPREMNA LEŽATI U ZATVORU! Mlada Karlovčanka šokirala sve na sudu, pa ovo je bizarno: ‘U teškoj sam situaciji, ali…’

Autor: Dnevno.hr

Jedna mlada žena iz Karlovca ubrzo bi mogla završiti iza rešetaka zbog krađe odjeće iz Intersporta jer tužiteljstvo za nju traži bezuvjetnu kaznu od šest mjeseci zatvora. A njezina obrana na sudu bila je, u najmanju ruku, poprilično bizarna.

Naime, 27-godišnjakinja je pojasnila da se našla u teškoj financijskoj situaciji, ali voli kupovati kvalitetnu odjeću. Sudeći po onome što je “maznula” najmiliji joj je Adidas, a tog je 16. prosinca ukrala crne tajice, dvije roze majice s kapuljačom, crnu torbicu te gornji i donji dio trenirke crne boje, u vrijednosti 1.875 kuna.

“Bila sam u trgovini i isprobavala odjeću. Kada sam odlučila što ću kupiti, nosila sam odjeću na blagajnu, ali su mi dvije stvari slučajno ostale u torbi. Istina je da sam na nekim artiklima skinula zaštitu, ali sam i tu odjeću stavila na blagajnu. Kada sam izlazila, začuo se zvuk alarma na vratima”, rekla je na sudu.

No tu nije kraj bizarnostima.

“Počeo je trčati zaštitar prema meni, pa sam i ja potrčala. Vratila sam se na blagajnu, tamo su mi rekli da mogu platiti robu. Ja sam im pokušala objasniti da će doći moj suprug i platiti je. Zapravo sam ja imala namjeru platiti, sve osim jedne majice s kapuljačom i crnih tajica, a ostale predmete sam mislila platiti kada se vratim s bankomata. Zapravo sam trčala prema bankomatu podići novac, ali nažalost nisam stigla”, objasnila je.

Policija joj je oduzela sve ukradene predmete, kao i škare koje je ponijela da skine zaštitu s odjeće koju je krala.

“Okrivljenica je u svojoj obrani priznala počinjenje kaznenog djela, a isto je potvrđeno i priležećom materijalnom dokumentacijom u spisu, odnosno zapisnicima o privremenom oduzimanju predmeta iz kojih proizlazi da su kod okrivljenice pronađeni i oduzeti otuđeni artikli, kao i škare koje je ista koristila radi skidanja zaštite s odjeće, te iz dopisa oštećenog trgovačkog društva iz kojeg je vidljivo da je vrijednost otuđenih artikala 1.875,90 kuna”, zaključili su u karlovačkom tužiteljstvu, navodeći da smatraju nesporno utvrđenim da je okrivljenica svojim postupanjem ostvarila obilježja kaznenog djela krađe.




 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.