Foto: Damir Krajac / CROPIX

ZAVRŠILA JE ERA JEFTINIH AVIONSKIH KARATA! Šef Ryanaira otkrio kakve ćemo cijene plaćati u budućnosti

Autor: Dnevno.hr

Irska niskobudžetna zrakoplovna kompanija Ryanair zbog snažnog rasta cijena goriva više neće nuditi letove po najnižim cijenama, rekao je izvršni direktor Michael O’Leary napomenuvši da je era karata od 10 eura završila.

Šef Ryanaira je upozorio kako bi prosječna cijena zrakoplovne karte s prošlogodišnjih oko 40 eura porasla na otprilike 50 eura u sljedećih pet godina, piše BBC.

“Karte od jednog eura, 0.99 eura ili one po cijeni od 9.99 eura – mislim da te cijene nećete vidjeti sljedećih nekoliko godina”, kazao je napomenuvši kako vjeruje da će kupci prije potražiti jeftinije opcije nego smanjiti broj letova.

U proteklom desetljeću porastao je broj letova budući da sve više ljudi odlazi na kratke odmore u inozemstvo pokraj godišnjeg odmora.

Komercijalni letovi sada čine oko 2.4 posto globalnih emisija ugljičnog dioksida, a sektor se suočava s pritiskom da smanji svoj utjecaj na klimu, uključujući kampanje u kojima se ljude uvjerava da prijeđu na željeznički i cestovni promet.

Velika potražnja za letovima nakon pandemije kao i manjak osoblja u zrakoplovnim kompanijama i lukama doveo je do kašnjenja i otkazivanja letova zbog čega su neki putnici bili prisiljeni čekati satima ili mijenjati raspored putovanja u zadnji čas.

O’Leary je rekao da je Ryanair bolje upravljao situacijom od drugih zračnih prijevoznika te su u prvih šest mjeseci 2022. otkazali samo0,3 posto letova, u usporedbi s ukupno 3,5 posto British Airwaysa i 2,8 posto Easyjeta, prema konzultantskoj kući za zračna putovanja OAG.




O’Leary rekao je da ima “vrlo malo razumijevanja” za zračne luke, rekavši da znaju rasporede mjesecima unaprijed i da je sigurnosnom osoblju, koje je odgovornost zračnih luka, potrebno manje obuke nego pilotima napomenuvši kako se “nada” da će problemi u britanskim zračnim lukama biti riješeni do sljedećeg ljeta.

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.