FOTO: Cropix

ZAVRŠENO ISPITIVANJE SVIH SVJEDOKA: Ukida se istražni zatvor protiv Damira Škare

Autor: Dnevno

15:50h

Sutkinja istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prihvatila je prijedlog tužiteljstva i pustila Damira Škaru iz istražnog zatvora. On je osumnjičen zbog silovanja i spolnog uznemiravanja.

Škaro bi iz Remetinca trebao biti pušten tijekom popodneva.

S obzirom na to da su ispitani svi svjedoci, ne postoji više opasnost da bi bivši čelnik Autokluba Siget mogao utjecati na njih, pa je tužiteljstvo predložilo sucu istrage da ukine istražni zatvor protiv Damira Škare.

15:25h Danas su u velikogoričkom tužiteljstvu završili s ispitivanjem svih preostalih svjedoka. Kako je navodna žrtva iskaz dala putem video veze prošli tjedan nema više opasnosti da bi Damir Škaro mogao utjecati na svjedoke, pišu 24 sata.

Ženu koja je optužila Škaru za silovanje ispitali su preko videa.
On je već ranije dao ostavku na čelnoj funkciji AK Siget čime je otpala mogućnost da bi mogao ponoviti kazneno djelo, a nakon ispitivanja svjedoka više neće moći utjecati na njih.

Podsjećamo, bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a i predsjednika Autokluba Siget Damira Škaru početkom rujna priveli su na granici s BiH. Nekadašnji boksački olimpijac suočava se s dvije teške optužbe.




Tereti ga se za silovanje i spolno uznemiravanje radnice, dok je prijetnja “otpala” jer je sadržana u kaznenom djelu silovanja.

Za kazneno djelo silovanja određena je kazna zatvora od jedne do deset godina, dok je za spolno uznemiravanje maksimalna kazna do jedne godine.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.