Foto: Bljesak.info

ZAVRŠENA OBDUKCIJA STRADALIH! Svećenik o tragediji u Posušju: ‘Čuo sam da su svi bili za stolom, osim jednog’!

Autor: Valneo Kosic

U subotu je završena obdukcija tijela osmero nastradalih u jučerašnjoj tragičnoj nesreći u Tribistovu kod Posušja. Ipak, danas neće biti poznati rezultati obdukcije izjavio je dežurni tužitelj Zapadnohercegovačke županije Borislav Čuljak. “Čekaju se toksikološki nalazi”, rekao je Čuljak.

“Napravili smo obdukciju svih osam stradalih i sada prikupljeni materijali idu na toksikološko vještačenje u Sarajevo. Tek nakon toga znat će se stvarni uzrok smrti tragično preminulih“, kazao je Čuljak.

Dodao je kako ne očekuje da će sva potrebna vještačenja biti završena prije ponedjeljka.

Kako se doznaje iz MUP-a ZHŽ-a, u tijeku su tehnička vještačenja u vikendici u Tribistovi kako bi se utvrdili detalji nesreće.

Ipak, iako toksikološkog nalaza još nema, istražitelji vjeruju kako je uzrok smrti osmero mladih iz Posušja ispušni plin iz agregata.

Fra Marinko Leko, župnik župe Sv. Ivana Krstitelja u Rakitnom, rekao je u razgovoru za Dnevni avaz da je šestero od osam mladih ljudi koji su stradali u vikendici u Tribistovu iz njegove župe. Osim toga, rekao je kako su mladi pronađeni za stolom.

“Drugo dvoje je iz Posušja. To je bila jedna vrlo lijepa ekipa, zajedno su se držali, vrlo pozitivna. Željeli su zajedno dočekati Novu godinu”, izjavio je Leko.




Dodaje kako su zavladali velika tuga i žalost te da je mnogo rodbine u svakoj kući koja dolazi izraziti sućut obiteljima stradalih mladića i djevojaka.

“U subotu ujutro jedan od roditelja rekao je da ih je bilo sedmero za stolom dok je jedan pao dolje jer je sjedio na kraju klupe. Što se tiče pogreba, sve ovisi o obdukciji. Čini mi se da će sprovod biti u ponedjeljak, bilo mi je najvažnije slažu li se da se organizira zajednički sprovod. Služba Božja bit će izvan crkve, zbog ovog vremena. Ali i da nije korone, toliko je zanimanje u Hercegovini, pogotovo ovdje bliže Posušju, da će biti svijeta, što kaže naš narod, kao pljeve. Zbog toga se nije moglo ni pomišljati da služba Božja bude unutra, nego ispred crkve”, kazao je Fra Marinko.




Autor:Valneo Kosic
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.