ZAVIRITE U MENI: Evo što će se sve naći na milijune vrijednom cateringu kojeg je naručilo ministarstvo Blaženke Divjak

Autor: Dnevno

Nastavnici i stručnjaci koji sudjeluju na stručnim skupovima za kurikularnu reformu, krijepit će se za švedskim stolovima uz financijsku potporu EU-a, po cijeni od 225 kuna po osobi.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) raspisalo je natječaj za nabavu usluge hrane i pića za oko 64.000 učitelja, ravnatelja, stručnih suradnika svih osnovnih i srednjih škola te centara za odgoj i obrazovanje u Hrvatskoj koji sudjeluju u kurikularnoj reformi te domaće i strane stručnjake koji su podrška reformi. Kompletan trošak ove nabave pokriva se iz EU fondova.

Prema specifikacijama iz natječaja, koje su iscurile u javnost, za predjelo se predviđa pršut u kombinaciji s dinjom, izbor sireva s orašastim plodovima, buđola, ali i različite tople kombinacije kao što su tjestenina s tunom ili lososom, rižota, lazanje ili zagorski štrukli. Mesni meniji u ponudi bi trebali imati teletinu, pašticadu, svinjeće medaljone i perad, a jela od ribe kozice i škampe, brancin, oradu ili bakalar, piše Novi list.

Veganski i vegetarijanski meni

Predviđa se i veganski i vegetarijanski meni, koji uključuje povrće i nadomjestke za meso, a kad su u pitanju slastice, torta Švarcvald, panna cotta, kremšnite i različite vrste štrudli. Obroci po procječnoj cijeni od 225 kuna po osobi, prema informacijama iz MZO-a, bit će osigurani za oko 2,5 tisuće sudionika koji će na projektnim aktivnostima sudjelovati cijeli dan, odnosno osam ili više sati.

Iz MZO-a su jučer poručili kako je riječ o jednakoj praksi kao i prošle godine te da su u tehničkim specifikacijama navedeni primjeri jela, a ne stvarna jela koja se nabavljaju.

Planirana su dva ciklusa stručnih usavršavanja, a u svakome od njih bit će održano oko 900 stručnih skupova, što je ukupno oko 1.800 stručnih skupova s oko 64.000 sudionika.




Iznos nabave

Ukupan iznos nabave je 4.016.000 kn bez PDV-a ili 56 kuna bez PDV-a po sudioniku za stručna usavršavanja u trajanju od najmanje četiri sata te 180 kuna bez PDV-a po sudioniku za sastanke stručnih radnih skupina i ostalih dionika čije je trajanje cjelodnevno odnosno traje osam ili više sati, navode u MZO-u. U navedeno su, ističu, uključene usluge hrane i pića, dakle ne isključivo hrane, a ručak će biti poslužen kao švedski stol.

Navedene obrazovne aktivnosti i pružanje podrške, objašnjavaju na Sveticama, obavezan su dio projekata financiranih iz Europskog socijalnog fonda. U skladu s pravilima Europskog socijalnog fonda, Zakonom o javnoj nabavi i internim pravilima MZO-a, izrađena je Dokumentacija o nabavi, troškovnik i popratni prilozi u kojima se traži nabava usluga posluživanja pića i organizacije ručka za vrijeme provedbe svih projektnih aktivnosti na projektu CKR II koji se planiraju provesti od sredine veljače 2020. godine do 31. prosinca 2020. godine.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.