Foto: Davor Pongracic / CROPIX

ZAVIRITE I VI U POPIS: Ovih 15 poslodavaca su dobili najveće potpore za radnike!

Autor: Dnevno

Jučer je Vlada objavila popis poslodavaca kojima je isplaćen novac, a koji su oni pak trebali proslijediti svojim radnicima. Za početak, neugodno su se iznenadili mnogi koji su jučer htjeli pretražiti taj popis budući da ga se nije moglo jednostavno pretraživati. Bio je to popis na nekoliko tisuća stranica, a nije bilo moguće upisati naziv tvrtke ili OIB te tako pretraživati bazu podataka kao što smo obično navikli filtrirati rezultate. Gotovo kao da je Vlada htjela obeshrabriti sve one koji su željeli pogledati koje tvrtke su dobile poticaj.

Na sreću, tome je doskočio GONG koji je uz pomoć inicijative “Code for Croatia, objavio popis kompanija koje koriste vladine mjere i to u formatu koji se može pretraživati. Sada trebaju strepiti oni koji su potporu radnicima strpali u svoj džep.

“Kad veće neće Vlada Republike Hrvatske, donosimo pretraživu bazu s podacima o tvrtkama koje su dobile Covid 19 poticaje”, rekli su iz Gonga.

“HZZ je objavio podatke u formatu koji, ne samo da nije otvoren za preuzimanje, nego nije niti pretraživ. Zahvaljujući civilnim hakerima iz Code for Croatia otvorili smo podatke i donosimo pretraživu bazu podataka”, poručuju iz GONG-a. Za prikaz na cijelom ekranu pritisnte “Enter Full Screen” opciju dolje desno ili pretražujte na ovoj poveznici.

Pretraga se može izvršiti po nazivu poslodavca, OIB-u, broju radnika i iznosu isplaćene potpore.

Ovo je, primjerice 15 poslodavaca koji su dobili najviše iznose:




Podsjetimo, gotovo 84 tisuće poslodavaca primilo je ukupno 1,55 milijardi kuna potpora za 485.000 radnika u ožujku. Radi se o minimalnoj plaći koje država isplaćuje kompanijama pogođenima krizom – iznos je u ožujku iznosio 3250 kuna, a u travnju i svibnju iznosi 4000 kuna.

OBJAVLJENA LISTA: HZZ objavio koji poslodavci od države primaju potpore za očuvanje radnih mjesta!




 

 

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.