ZAVADLAV ĆE BITI PRIJAVLJEN ZA TEŠKO UBOJSTVO: Kazna koju bi mogao dobiti Hrvatska ne pamti!

Autor: Dnevno

Filip Zavadlav predao se sinoć par sati nakon krvavog pohoda po centru Splita u kojem su živote izgubili Marin Boban, Marino Paić i Jurica Torlak.

Danas će se na nekoliko lokacija u centru grada nastaviti s očevidom, a pretražit će se i više stambenih prostorija u potrazi za oružjem koje je korišteno u masakru.

Zavadlava će, prema zasad neslužbenim informacijama, prijaviti za kazneno djelo teškog ubojstva, što znači da mu prijeti kazna dugotrajnog zatvora i do 50 godina. Prijava će biti tako kvalificirana jer su ljudi pobijeni na okrutan način. Paić je u Radmilovićevoj ulici ustrijeljen s leđa. Istraživala se informacija da je on kolateralna žrtva jer mu je ubojica zamijenio identitet zbog motocikla, no to nije potvrđeno jer osumnjičeni i dalje ne govori.

Kazna od 50 godina zatvora može se izreći kao jedinstvena kazna za više teških kaznenih djela koja se pojedinačno kažnjavaju do 40 godina zatvora. U Hrvatskoj takva, zakonski maksimalna kazna, još nije izrečena.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.