Foto: Robert Anic/PIXSELL

NEVJEROJATNO! SAMO 75 GLASOVA PROTIV SMJENE BEROŠA! Plenković i Beroš se izvukli kroz ušicu igle: Vlada ugrožena!

Autor: Sanja Plješa

Hrvatski sabor u srijedu nastavlja 7. sjednicu.

Očekuje se glasanje o prijedlogu 41 oporbenog zastupnika da se ministru zdravstva Viliju Berošu iskaže nepovjerenje zbog nagomilanih problema i dugova u zdravstvenom sustavu te nepostojanja učinkovitog i transparentnog sustava cijepljenja.

Glasalo se o povjerenju Ministru Berošu. Protiv je glasalo 75 zastupnika, a jedan je bio suzdržan i tako spasio vladajuću većinu. Za Berošev spas bilo je potrebno 76 glasova. 57 oporbenih zastupnika glasovalo je za smjenu. Suzdržana je bila Čačićeva Natalija Martinčević iz Reformista.

Marija Selak Raspudić je zatražila stanku i sarkastično rekla kako se “djeci ne smiju oduzimati superheroji”.

“U koroni smo podbacili, po smrtnosti smo u vrhu, a netko za to mora odgovarati. Premijer je rekao da 8000 građana nije umrlo od koronavirusa nego s koronavirusom. Nakon godinu dana saznajemo da ljudi umiru s koronom, a ne od korone. Ministar je podbacio. Zna li hrvatska javnost išta o tome kako je moguće da je sada potrebna samo jedna doza cjepiva da bismo mogli putovati? Ministre Beroš, vas Plenković nije sačuvao, a riješit će vas se prilikom ‘prvog zavoja'”, rekla je Marija Selak Raspudić.

Peđa Grbin je istaknuo kako “ministar nije podnio ostavku, a stranka koja stoji iza njega brani ga do zadnjega”.

“Danas saznajemo da broj novocijepljenih pada”, naglasio je Grbin.




Kako se priča u kuloarima, 76. presudna ruka je Reformista Radimira Čačića koji ima svoje zahtjeve i jasno i glasno je HDZ-ovcima dao do znanja što traži od njih za podizanje svoje ruke.  Navodno je riječ o nekim projektima koji bi se trebali napraviti u Varaždinskoj županiji.

Osim glasanja, zastupnici su raspravljali o Izvješću o radu Državnog ureda za reviziju za 2020. godinu.

Podnositelj tog Izvješća je glavni državni revizor.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.