Foto: Screenshot Nova TV

ZAŠTITARKA KOJA SE HRVALA S NAPADAČEM! Otkrila kako ga je svladala: ‘Znala sam da ga ne smijem pustiti! Kad se ispuhao gledao je u daljinu’

Autor: N.K

Nakon tragedije u Novoj Gradiški uslijed koje je preminula djevojčica Nikoll (2) nakon što je vraćena u biološku obitelj, naglo je poraslo žurno izdvajanje djece iz rizičnih obitelji, a čini se da je jedan takav slučaj danas bio okidač za divljački napad u Centru za socijalnu skrb u Ivanić Gradu.

Muškarac kojem je oduzeto dvoje djece ušetao je u centar kako bi se obračunao sa socijalnom radnicom koja je pokrenula postupak za izdvajanje.

Ipak, ne njegovom putu ispriječila se zaštitarka Matea koja je prema riječima službenica u centru napravila herojski čin.

Matea je za Dnevnik Nove TV ispričala kako je izgledao napad i kako je obranila svoje kolegice.

Rastrojeni muškarac nosio zaštitarku

Vidno rastrojeni muškarac upao je u centar i Mate doslovce nosio prilikom čega je uništio inventar.

”On me svojim tijelom ugurao u centar, ovdje negdje sam ja njega primila oko struka. Otplesali smo do stola”, opisala je incident Matea Hušnjak.

”Primio je detetkor, dignuo ga je s poda i bacio na ulazna vrata. Nakon toga je s rukama primio plohu stola i bacio ga na zid. Sve se srušilo i potrgalo”, prisjeća se Matea. Nije popuštala.




“Brzo se ispuhao, izgubljeno je gledao u daljinu”

”Jedino što je meni bilo u glavi je da ga ne smijem pustiti, jer ako dođe do nje ne znam šta će napraviti”, rekla je Matea. Nasreću, brzo se ispuhao u divljačkom pohodu. ”Izašli smo van, gospodin se naslonio uza zid, čučnuo i izgubljenim pogledom gledao u daljinu. Malo sam još pod šokom, ali dobro”, kazala je zaštitarka.

Svi u centru su u šoku i pitaju se što bi bilo da je bio naoružan.

U centru vjeruju da je ovo posljedica hajke i linča

Ravnateljica CZSS Ivanić Grad, Martina Cuvaj, smatra kako je u tom slučaju danas ne bi bilo.




“Ovo je posljedica hajke i linča na socijalne radnike nakon ubojstva dvoipolgodišnje bebe u Novoj Gradiški”, rekla je ravnateljica koja kaže kako su zadnjih dana primali poruke zbog kojih su se pribojavali da bi do ovakvog nečega moglo doći.

“Bojimo se da na ovome neće stati, da je ovo tek početak. Zato što smo neradnici, zato što smo uhljebi, zato što smo ubojice u krajnjoj liniji”, rekla je Cuvaj.

 

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.