Foto: Patrik Macek/PIXSELL

‘ZAOSTATAK SOCIJALIZMA’ Kalinić komentirao prosvjede pred bolnicama pa brutalno spustio Šuici! Posebno mu je zasmetala jedna izjava

Autor: M.P.

Pavle Kalinić, bivši pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje hitnim situacijama, komentirao je prosvjede pred KBC-om Zagreb zbog uvođenja covid potvrda u sustav zdravstva.

Kako je rekao, bilo je za očekivati jer se društvenim medijima šire brojne dezinformacije.

Smatra, na potezu je Vlada koja treba stati iza svojih odluka.

“Pravo svakoga je da se odbije cijepiti ili testirati, ali ta osoba, dok je odluka na snazi, ne može raditi. Na potezu je država”, rekao Kalinić za N1, osvrnuvši se na čl.11 Zakona o javnom okupljanju koji zabranjuje prosvjede pred bolnicama.

“Svaka takva ustanova ima osiguranje, ono je moralo odmah izaći i zatvoriti sve moguće prilaze. Nije se smjelo dozvoliti da prosvjed bude unutra. Možda se progledalo kroz prste”, rekao je Kalinić.

Komentirao je i jučerašnju izjavu potpredsjednice Europske komisije Dubravke Šuice, koja je rekla da su ‘dio otpora mjerama i niska procijepljenost naslijeđe bivšeg sustava’.

“Znamo tko je, što je i što je radila. Kakvo moje mišljenje uopće može biti o EU-u kada ona može biti potpredsjednica bilo čega tamo. Niska procijepljenost je jer smo zaostali na svim područjima. Ljudi su neinformirani, ako su informirani, informirani poluinformacijama ili dezinformacijama i na kraju imate to što imate. A kada govorimo o zaostatku iz socijalizma, i Šuica je zaostatak iz socijalizma. Školovana je u socijalizmu, jako loše školovana, a vidjeli smo i njeno znanje engleskog jezika”, rekao je Kalinić.




Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.