fbpx
FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Dario Andrišek

ZANIMLJIV SASTANAK: Predsjednik Milanović razgovarao s nacionalnom tajnicom Hrvatske bratske zajednice

Autor: Dnevno.hr

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je danas s Bernadette Luketich-Sikaras, nacionalnom tajnicom i rizničarkom Hrvatske bratske zajednice, najstarije i najveće organizacije Hrvata u Sjevernoj Americi.

U pratnji nacionalne tajnice i rizničarke Luketich- Sikaras na sastanku s predsjednikom Milanovićem bila je rukovoditeljica Informacijskog odjela za iseljeništvo Hrvatske matice iseljenika Mirjana Ana-Maria Piskulić.

Tijekom razgovora nacionalna tajnica i rizničarka Luketich-Sikaras izvijestila je predsjednika Milanovića o aktivnostima Hrvatske bratske zajednice, uključujući i brojne stipendije koje
dodjeljuju.

Na sastanku je bilo riječi i o izazovima održavanja veza između dijaspore i Hrvatske, pogotovo u kontekstu pandemije koronavirusa. Hrvatska bratska zajednica osnovana je 1894. godine i bratsko je dobrotvorno društvo hrvatskog iseljeništva čije je središte smješteno u Pittsburghu.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.