Photo: Petar Glebov/PIXSELL

ZAJEDNO SU NAPISALI MOJA DOMOVINA! Zrinko Tutić za Dnevno: ‘Za mene je ovo neizmjerna tuga, bili smo braća po talentu’

Autor: N.K

Od posljedica prometne nesreće preminuo je kantautor Rajko Dujmić (65). Obitelj i prijatelji opraštaju se od legendarnog glazbenika na društvenim mrežama. Jedan od njih je svakako Zrinko Tutić koji je za Dnevno poručio kako je ovo velik gubitak za hrvatsku glazbu, a neizmjerna tuga za njega osobno.

Rajko je zadobio za život opasne ozljede kada je u srijedu kod Ravne Gore izgubio nadzor nad vozilom i sletio u provaliju.

Bio je smješten na jedinici intenzivnog liječenja riječkog Kliničkog bolničkog centra, gdje su se liječnici borili za njegov život, no na kraju ga ipak nisu uspjeli spasiti.

Bio je hrvatski glazbenik i skladatelj, najpoznatiji kao vođa grupe Novi fosili. Bio je i dobitnik Porina za životno djelo.

Preminuo legendarni Rajko Dujmić, podlegao ozljedama koje je zadobio u prometnoj nesreći

Posebno je plodonosna bila suradnja Rajka Dujmića i kantautora Zrinka Tutića s kojim je napisao brojne legendardne pjesme za Nove fosile. Jedna od najpoznatijih pjesama koje su zajedno napisali hrvatska je domoljubna pjesma “Moja domovina”.




Zrinko Tutić, dugogodišnji prijatelj i suradnik, mnogo je govorio o njihovoj plodonosnoj suradnji tijekom svih ovih godina, a danas u ovom teškom trenutku riječi se teško pronalaze jer tuga je velika.

“Rajka i mene veže 40 i više godina poznanstva i suradnje. Upoznali smo se 1974. godine i napravili smo za Fosile predivne pjesme. On je svirao moje kantautorske albume. Bili smo, usudio bih se reći, braća po talentu“, rekao je Tutić i nadodao: “Ovo je jedan veliki gubitak za hrvatsku glazbu, a za mene privatno neizmjerna tuga”.




ALKA VUICA U SUZAMA: ‘Ako postoji drugi svijet, sigurna sam da će Rajko tamo biti dočekan sa svim počastima’

 

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.