Foto: Morh

ZAGRMI LI OVDJE, HRVATSKOJ VOJSCI PRIJETI DEBAKL! Stručnjak detektirao veliku manu: ‘Nismo spremni za potencijalni sukob’

Autor: N.K

Stručnjak za sigurnost i međunarodne odnose Pavle Kalinić gostovao je na RTL televiziji gdje je govorio o situaciji u Ukrajini te je upozorio kako Hrvatska nije pripremljena za eventualni sukob u regiji.

“U Ukrajini se trenutno bori 1000 dragovoljaca, a Moskva je danas spomenula one iz Albanije i s Kosova. Je li im to netko dojavio, je li to rukopis srbijanske tajne službe BIA-e”, pitao je voditelj, a Kalinić odgovara:

“Sigurno im je to netko dojavio. Ali bez obzira koliko je tih dragovoljaca, to ne može bitno utjecati na ishod samog rata. Kad spominjete ljude koji su došli iz Hrvatske, pozivam ih da odmah izađu iz Mariupolja, jer tamo zarobljavanja neće biti, jer Rusi imaju takav odnos prema onima koji su se došli boriti, nemaju državljanstvo… Oni moraju ići iz Mariupolja u proboj”,

Smatra da je Hrvatska nepripremljena za sukob koji bi se potencijalno prenio i na nama blisko Kosovo, Crnu Goru ili Republiku Srpsku odnosno Bosnu i Hercegovinu. Dodao je da količina vojnika u Hrvatskoj nije baš najslavnija.

“Pa imamo 15.000 vojnika, od kojih je velika većina mlada i perspektivna kao ja, što čekaju kad će im doći mirovina, jer nigdje drugdje nisu mogli otići. Nemamo obavezni vojni rok. Ja sam oduvijek tražio ne da se uvede, nego da se ne ukine, on je bezrazložno ukinut. Isto kao što sam se bunio protiv ovoga kad su lumeni govorili da Hrvatskoj ne trebaju skloništa za sklanjanje stanovništva, jer da tog rata više nikad neće biti”, zaključio je Kalinić.

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.