Photo: Robert Anic/PIXSELL/Arhivska fotografija

U ZAGREBU PROSVJED NA GODIŠNJICU MEĐUNARODNOG PRIZNANJA RH: Na čelu bio Andrija Klarić, zapalili svijeće na Markovom trgu

Autor: Dnevno.hr

Više desetaka građana okupilo se u subotu navečer na prosvjedu u Zagrebu koji je povodom 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske organizirala facebook grupa koja je sebe nazvala “Studenti za slobodu”.

Prosvjed nazvan “Zajedno za slobodu” najavljen je na facebook stranici grupe, a kako se doznaje u PU zagrebačkoj, nije bio prijavljen policiji.

Povorka je krenula od Glavnog kolodvora gdje je vođa prosvjeda Andrija Klarić održao govor prisjetivši se međunarodnog priznanja Republike Hrvatske prije trideset godina.

Optužio političare svih boja za demografsku devastaciju

Klarić, koji je inače bio i jedan od vođa zagrebačkog prosvjeda u studenom protiv covid potvrda, optužio je “političare svih boja” za demografsku devastaciju, nebrigu za bližnjeg i ‘kaljužu nepotizma’ u proteklih trideset godina.

“Tisuće mladih ljudi svakodnevno iz Hrvatske bježi trbuhom za kruhom, bježe jer su od osamostaljenja kvarni političari svih boja poharali našu domovinu kao najveća pošast, počevši s privatizacijskom pljačkom pa sve do danas”, rekao je Klarić u svom govoru popraćen pljeskom i povicima “krađa” iz redova okupljenih.

Zapalili svijeće na Markovom trgu, rekli da dolaze i idući vikend

Na tridesetogodišnjicu svojega međunarodnog priznanja Hrvatska se, rekao je Klarić, ponovno bori za svoju slobodu i samostalnost.

“Uvijek ista lica, uvijek iste priče, uvijek iste umjetno stvorene podjele i uvijek isti njihovi osobni ciljevi. Jami sebi, svojim rođacima, u stranci partijskim poltronima”, rekao je Klarić.




Nakon govora, povorka je krenula do Trga bana Jelačića, a zatim i do Markova trga gdje su zapaliti svijeće, a Klarić je na kraju najavio okupljanje i iduće subote.

U PU zagrebačkoj kažu da nije bilo nikakvih policijskih postupanja te se utvrđuju sve okolnosti događaja.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.