Foto: Twitter

Profesor izjednačio napade Hamasa s Armijom BiH: ‘Zvijer ubila i spalila, Hrvatima to nije nepoznato’

Autor: Dnevno.hr

Boris Havel, hrvatski politolog i profesor na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu u svojoj objavi na društvenoj mreži X (bivši Twitter) objavio je snimku paljenja izraelske kuće uz komentar kako “to Hrvatima iz BiH” nije nepoznat prizor.

“Džihadistička zvijer ubila psa i spalila kuću, i tko zna što još. Hrvatima iz Bosne i Hercegovine (Grabovica, Uzdol, Vareš, Križančevo Selo, Buhine Kuće…) nije nepoznat prizor”, piše u objavi Havela.


Klix piše da je Havel ranije imao istupe koji su izazivali snažne reakcije. U nekoliko navrata je za hrvatske medije, ali i one u Bosni i Hercegovini iznosio tvrdnju kako su “Hrvati iz BiH prvi u Europi razumjeli što se događa u izraelsko-palestinskom sukobu”.

Foto: Screenshot/Twitter

Već iznosio kontroverzne stavove

U intervjuu za RTV Herceg-Bosne prije četiri mjeseca to obrazlaže tezom da se na oba područja “dodiruju civilizacije”.

“Hrvati u Herceg-Bosni dijele mnoge zajedničke vrijednosti s Izraelcima i u tom kontekstu postoji međusobno prepoznavanje”, govorio je tada Havel.

Ističe kako ta poveznica postoji također jer su “se jedino u Palestini i BiH Šiiti i Suniti ujedinili kako bi vodili džihad”.

Kako je Hamas prevario Izraelce? Šokantna obmana bila je ključna: ‘Ovu grešku nećemo ponoviti’

‘Muslimansko bratstvo djeluje u BiH’

Prema njegovom mišljenju u BiH i dalje djeluje “terorističko Muslimansko bratstvo s kojim je u nekim kontaktima bio i Alija Izetbegović“.
“Ta organizacija je i dalje prisutna u BiH ona ne djeluje samo kao teroristička organizacija ona djeluje kao čimbenik na svim planovima”, govorio je Havel prije par godina za Radio Herceg-Bosne.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.