FOTO: HrTurizam

Zadre naš, što ti se događa? Pročitajte emotivnu objavu građanina koja je razotkrila svu problematiku ovog grada!

Autor: I.Br.

Posljednjih smo dana svjedoci loših događaja u Zadru i okolici. Naime, nakon što je u medije i javnost zgrozio slučaj silovanja maloljetnice iz okolice Zadra, danas se pojavila priča kako su proteklog vikenda u jednom zadarskom klubu pretučeni tamnoputi američki gej vojnici.

Zadar je, stoga, dobio etiketu netolerantnog grada, koji ne samo da ne trpi različitost, već je i grad u kojem se brutalno nasilje događa prečesto. O situaciji se danas na svojem Facebook profilu oglasio i nezavisni saborski zastupnik Marko Vučetić, inače rođeni Zadranin, koji je u emotivnom i iskrenom postu iznio svu problematiku grada oko kojeg se posljednjih tjedana vrte samo negativne konotacije.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“U Zadru je napadnut američki gay par. Godinama su, uz šutnju većine intelektualaca i moralnu izdaju religijskih zajednica, nesmetano sijani kodovi nasilja u društvu. Ti kodovi potiču na silovanja, premlaćivanja, vandalizam, ksenofobiju…Nasilje neće prestati samo od sebe, samo će nastaviti rasti i regrutirat će nove vojnike spirale nasilja. U javnom djelovanju pokušavam ukazati na uzroke nasilja, dekodirati i uništiti kodove nasilja, demitizirati opasne mitove o uzvišenosti naše nacije…Potrebna nam je država suživota, gostoljubivosti i ravnopravnosti. U takvoj državi nema kodova nasilja, ali ima razuma, kritičnosti i samokritičnosti. U Zadru je, dakle, pretučen gay par, ali je pretučeno i društvo ravnopravnosti, suživota i gostoljubivosti. Dok je tako, jedino knjigovodstvo koje istinski pripada ovom gradu, knjigovodstvo je nestanka, nasilja i smrti”, napisao je Vučetić.

Autor:I.Br.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.