Foto: Pedja Milosavljevic / CROPIX

ZABRANJEN VUČIĆEV PREDIZBORNI SPOT: Zbog kršenja prava o zaštiti maloljetnika, mediji moraju odmah obustaviti emitiranje!

Autor: Ines Brežnjak

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić nedavno je, uoči nadolazećih parlamentarnih izbora u Srbiji, objavio kontroverzni videospot svoje stranke, koji je podigao medijsku prašinu. U spotu, Vučić razgovara s malenom djevojčicom koja mu priča što sve želi da se u njezinoj zemlji napravi, a Vučić joj na koncu sve obećaje, pozvavši tako građane da na izborima biraju njegovu Srpsku narodnu stranku.

Nakon kritika na račun korištenja djece u svrhu predizborne kampanje, na sve je promptno reagiralo Regulatorno tijelo za elektronske medije Republike Srbije (REM), koje je na sinoć održanoj sjednici zabranilo sporni spot.

“Savjet Regulatornog tijela za elektronske medije je na sjednici održanoj dana 01. lipnja 2020. godine utvrdio da je politička oglasna poruka Srpske napredne stranke, u kojoj predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovara s djevojčicom uzrasta od oko 4-5 godina, koja se igra vlakićem, kockama i drugim igračkama, u trajanju od 55 sekundi, a koji je prikazan na programima više pružatelja medijskih usluga, u suprotnosti sa člankom 24. stav 4. Pravilnika o zaštiti maloljetnika u oblasti pružanja medijskih usluga”, proiopćili su iz REM-a.

“Pružateljima medijskih usluga propisuje se da odmah obustave emitiranje navedene političke oglasne poruke (spota), a svako daljnje emitiranje predstavljat će osnovu za izricanje mejra u skladu Zakonom o elektronskim medijima”, stoji u zaključku REM-a.

 

View this post on Instagram

 

Наставићемо да градимо – за нашу децу. ?? #GradimoBuducnostZajedno #ZaNasuDecu #Srbija




A post shared by Александар Вучић (@avucic) on

Vučić optimistično najavio: ‘Vrlo brzo ćemo prestići Hrvatsku’




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.